Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Atletski klub Bečej: „Trčimo za Tisu“

Atletski klub Bečej: „Trčimo za Tisu“trg_fontane

Na trci na 10 kilometara pod nazivom „Trčimo za Tisu 2018“ održanoj u nedelju 15. aprila u Bečeju u organizaciji Atletskog kluba Bečej uz učešće 168 atletičara pobedio je prvak Srbije u maratonu Aleksandar Adžić iz Beograda u vremenu 34 minuta i 34 sekunde koji je bio prvi i prošle godine kada je ovo nadmetanje imalo svoju premijeru u Bečeju u avgustu mesecu.

U ženskoj konkurenciji pobeda je pripala državnoj rekorderki Nori Trklji iz AK Crvena Zvezda u vremenu 40,14.

Što se tiče plasmana Bečejaca, u muškoj konkurenciji najbolji je bio dvanaestogodišnji Konstantin Šimić koji je nastupio u seniorskoj konkurenciji i postigao izvanredno vreme 37,25, posle njega kroz cilj je prošao Bojan Miljević, a zatim Georgije Gonzo, a u ženskoj konkurenciji najbolje plasirana Bečejka bila je Karolina Kalapoš, druga je bila Branka Cvejanov, a treća Sanja Gortva.

Medalje i priznanja uručio je bečejski olimpijac i državni reprezentativac u plivanju Čaba Silađi.

Pre glavne trke održano je takmičenje mlađih kategorija na 400 i 800 metara.

U trci na 400 metara za učenike od 1. do 4. razreda u muškoj konkurenciji pobedio je Vukašin Šimić, drugi je bio Marko Božičić a treći Aleksandar Tufegdžić, a u konkurenciji devojčica prva je bila Katarina Pivnički, druga Marina Lončarski, a treće su bile Anđela Đurić i Jovani Srdanov.

U trci na 800 metara u kategoriji od 5. do 8. razreda u muškoj konkurenciji prvo mesto zauzeo je Aleksandar Jovanović, drugo Darko Sodatović a treće Marko Dadić, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Jana Repac, drugo mesto je zauzela Teodora Mišković a treća je bila Kalina Segedinski.

Pored toga, na ovom takmičenju, koje je imalo i humanitarni karakter, svojim učešćem doprinos su dali i brojni bečejski sportisti kao što je vaterpolista Vladimir Cvetić, kajakaš i džudista Aleksandar Stojkov i mnogi drugi.                        

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *