Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

BETSEY MARISKA NAPLÓJA – Pá!

BETSEY MARISKA NAPLÓJA – Pá!trg_fontane

Visszagyütt a nyár, de ez még nagyon is tűrhető. Mondjuk az a vihar nem vót semmi, ami június vége fele vót. Nállunk nagyobb baj nem vót, etörtek ágak, de nem úszott semmi. Úgyhogy megúsztuk. Pont ide való kifejezés… Nem tudom, mások hogy jártak, de remélem, ők is megúszták.

De van ahun nagyon nem mútt e csak úgy. Mutogatta a szomszédasszony a mobilján, hogy vót aki úszott abba a piszkos esővízbe az ucca közepin. De ez nem Becsén vót, ha jó értettem.
Kár kommentáni, hogy mennyi a búzának az ára. Az megy lefelé, minden más meg főfelé. Főleg az üzemanyag. Dehá ne fojtassam, me még baj lessz belűlle. Mehogy azok se sokáig blokkóták az utakat, akiknek főment az agyvizük a dízelárak miatt – ement hirtelen a kedvük… Spontán…
Az orvos, a természettudós és a politikus vitatkozik, hogy kinek a mestersége volt előbb:
– Az orvostudomány már az emberiség megjelenése óta létezik – mondja az orvos.
– A dinoszauroszok már az emberiség megjelenése előtt léteztek, előtte csak a nagy káosz volt – mondja a természettudós.
Erre megszólal a politikus:
– És mit gondoltok, ki okozta a káoszt?
Oszt gyünnek az új választások, most a nemzetitanácsiak. Hogy mirű szónnak? Ki mongya meg, hogy ki kaphat pízeket, ki lehet az igazgató, kibű lehet portás, mit irhat meg az újság és mi mehet le a rádijóba meg a tévébe. Báris eddig így vót…
Ja oszt Bécsbe is demonstráttak, de ottan azé me az ottani nemzeti jobboldali migráncsellenes kormány be akarja vezetni hivatalossan a tizenkét órás munkanapot. Szükség esetén, megha a „munkaválalló“ beleegyezik. Csak önkéntesssen, ugye… Persze, jár érte péz, vagyha nem is péz akkó szabadnap…
Úgyhogy fokozódik a hejzet ottan is.
Na mi meg oda jutottunk hogy hívott a lányom Németbe mehogy vigyázni kéne a kicsire. Me ő is tanátt munkát. Úgyhogy mostan nem fogok neked írni eggy darabig, de ha nekem is jut valami árbájt, akkó lehet, hogy má nem is fogok. Mongyuk, nem szivessen áponnák nállam is öregebbeket, meg cipennék dedákat. De takarítani nem lenne gond. Mongyuk baustellára se mehetek mind a vejünk, de asztat má elő is léptették meg fölemették a fizetésit, me beletanútt egy csomó új dologba.
A kőműves, az ács és a villanyszerelő azon vitatkoznak, hogy melyikük munkája volt előbb a földön.
– Mi építettük fel a gízai piramisokat – mondja a kőműves – tehát először mi léteztünk.
– Dehogy! – tiltakozik fejét rázva az ács. – Mi már jóval korábban elkészítettük Noé bárkáját.
Erre a villanyszerelő kuncogni kezd.
– Mi olyan vicces? – kérdi az ács.
– A teremtés első napján Isten azt mondta: „Legyen világosság!“ – magyarázza a villanyszerelő – Addigra mi már lefektettük a kábeleket!
Szóva, búcsúzva zárom soraimat és minden jót kivánok!

Marisch

(Foto:pixabay.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *