musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno
Becsei mozaik

Becsei mozaik (957)

MNT pályázat - Kollégiumi elhelyezés

A Magyar Nemzeti Tanács (MNT) meghirdette pályázatát az Európa Kollégiumban való 2018/2019. évi elhelyezésről, valamint döntést hozott arról, hogy év közben is lehet pályázni ösztöndíjaira.
Az Európa Kollégiumban való 2018/2019. évi elhelyezésről szóló pályázatra 2018. szeptember 3-ig lehet jelentkezni, az odaítélésre kerülő kollégiumi helyek száma pedig 150.

Read more...

BETSEY MARISKA NAPLÓJA - Pá!

Visszagyütt a nyár, de ez még nagyon is tűrhető. Mondjuk az a vihar nem vót semmi, ami június vége fele vót. Nállunk nagyobb baj nem vót, etörtek ágak, de nem úszott semmi. Úgyhogy megúsztuk. Pont ide való kifejezés... Nem tudom, mások hogy jártak, de remélem, ők is megúszták.

Read more...

Nem volt hely kétnyelvű beírásnak - Javították az ötödikes bizonyítványokat

A Szabad Magyar Szó honlapján június 15-én megjelent egy hír arról, hogy Vicsek Annamária, a Szerbiai Oktatásügyi Minisztérium államtitkára, a Vajdasági Magyar Szövetség korábbi köztársasági képviselője azt az információt osztotta meg a Facebookon található, oktatási hírekkel kapcsolatos csoport tagjaival, hogy a Hivatalos Közlöny hibásan nyomtatta ki az új ötödikes kétnyelvű bizonyítványok formanyomtatványát, s emiatt nincs elég hely, hogy a szerb mellett még egy nyelven be lehessen írni az osztályzatot. Vicsek később javított bejegyzésén, mert nem a Hivatalos Közlöny nyomtatta a bizonyítványokat, hanem a Prosvetni pregled.

Read more...

Vajdaság Szerbiához csatolása lett Vajdaság Napja - „Mi ezzel a döntéssel nem veszítünk semmit“

A vajdasági képviselőház június 19-én elfogadta a tartományi kormány arra vonatkozó indítványát, hogy a jövőben november 25-e legyen Vajdaság napja. Ez az a nap, amikor 1918-ban a „Bánáti, Bácskai és Szerémségi Szerbek, Bunyevácok és Más Szlávok Nagy Népgyűlése” Újvidéken a délvidéki területek Szerb Királysághoz való csatlakozásáról döntött, jelentette az N1.

Read more...
Subscribe to this RSS feed