Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

I b liga Srbije, grupa sever: Mini-pripreme tokom pauze

I b liga Srbije, grupa sever: Mini-pripreme tokom pauzetrg_fontane

Vaterpoliste Bečeja u subotu očekuje nastavak prvenstvene trke I b lige Srbije, grupa sever nakon pauze koja je usledila uoči novogodišnjih praznika i mečeva 4. kola kada su na svom bazenu 21. decembra ubedljivo pobedili ekipu Valisa iz Valjeva sa 17:7 i učvrstili prvu poziciju na tabeli sa maksimalnim brojem bodova.

U utakmici 5. kola u derbi meču Bečejci se sutra u Subotici od 19 časova sastaju sa ekipom Spartak Prozivka koja je trenutno na drugoj poziciji sa 10 osvojenih bodova uz tri pobede i jedan nerešen rezultat koji su zabeležili uoči prvenstvene pauze na gostovanju u Kikindi protiv ekipe ŽAK-a (9:9). Inače, u prošlom prvenstvu vaterpolisti Bečeja su u oba susreta bili bolji od Subotičana, na bazenu „Prozivka“ su ih pobedili sa 9:7, a u SC „Đorđe Predin Badža“ su ih savladali sa 11:6.
Neposredno uoči pauze Bečejci su najavili aktivan odmor, odnosno kako je tada reko trener Petar Doroslovački, tokom decembra i januara igrači neće prekidati rad kako bi se što bolje pripremili za nastavak prvenstva kada ih očekuje povećana dinamika odigravanja utakmica jer će se igrati svakog vikenda.
– Zadovoljan sam kako smo iskoristili pauzu. Trenirali smo dva puta dnevno, a imali smo i četiri sparing utakmice prethodnog vikenda protiv ekipa Banja Luke i Zemuna koje su nam poslužile i za uigravanje nekih taktičkih varijanti. Što se tiče igrača, svi su zdravi i moći ću da računam na sve raspoložive snage, izuzev na Miloša Brkljača koji je zbog zapošljavanja doneo odluku da prekine aktivno igranje. U predstojećoj utakmici u Subotici nećemo kalkulisati. Idemo na pobedu, jer naša ambicija je osvajanje prvog mesta, tako da moramo sve svoje protivnike pobediti ako želimo da ostvarimo cilj. Mislim da za tako nešto imamo potencijala – rekao je trener VK Bečej Petar Doroslovački.
Narednog vikenda, 3. februara, vaterpolisti Bečeja takođe igraju na gostovanju u Kikindi, gde se sastaju sa ekipom ŽAK-a u okviru 6. kola, odnosno 1. kola drugog dela prvenstva, kao i nedelju dana kasnije (10. februara) kada će u Novom Sadu na bazenu „Slana bara“ odmeriti snage sa ekipom Dunava, tako da će oni prvi meč pred svojim navijačima odigrati tek 24. februara u 8. kolu, kada će ugostiti vaterpoliste Mladosti iz Pančeva.

V.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *