Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

I b liga Srbije (m): Odbojkaši Bečeja najbolje protiv najjačih

I b liga Srbije (m): Odbojkaši Bečeja najbolje protiv najjačihtrg_fontane

Odbojkaši Bečeja su u protekle dve nedelje odigrali dve utakmice protiv izuzetno kvalitetnih rivala, koji su pretendenti za osvajanje prvog mesta, a do susreta sa Bečejcima su bili neporaženi timovi i zabeležili su jednu pobedu i jedan poraz.
Prvo su se u utakmici 7. kola I b lige Srbije odigranoj na parketu SC „Đorđe Predin Badža“ savladali ekipu Novog Sada ubedljivim rezultatom 3:0 (25:20, 25:16, 25:20) a potom su se minulog vikenda u drugoj uzastopnoj utakmici pred svojim navijačima u okviru 8. kola sastali sa ekipom Loznice i zabeležili poraz rezultatom 1:3 (14:25, 19: 25, 25:22, 23:25).

Za pobedu i konačan rezultat utakmice protiv Novosađana se može reći da je neočekivan a način na koji su to uradili Bečejci potpuno je iznenađujuć. Očekivalo se da će domaći igrači imati dosta muke sa ekipom Novog Sada koja je u dosadašnjem toku prvenstva savladala sve svoje rivale i nalazi se na drugoj poziciji na prvenstvenoj tabeli i u najužem je krugu kandidata za plasman u viši rang takmičenja. Realno je bilo pretpostaviti da će Novosađani nastaviti pobedničku seriju s obzirom na činjenicu da se Bečejci u ovoj sezoni nalaze u krizi koja je uzrokovala i raskid saradnje sa šefom stručnog štaba Slobodanom Galeševim nakon tri odigrana kola i da je prošle sezone, kada je ekipa Bečeja bila u boljoj formi i drugačijem sastavu, izgubila oba prvenstvena meča protiv Novosađana.
Međutim, kapiten Nikola Džigurski, Veselin Džigurski, povratnik u tim Grujica Ćorluka, Vlastimir Lukić, mladi Đorđe Rakić, Dušan Gajičić i novi igrači koji su u međuvremenu pristupili ekipi, iskusni primač Nenad Škorić iz Vršca i Stefan Adamović iz Kikinde, napravili su pravi podvig, pružili su igru koja je bila na nivou najboljih partija ekipe Bečeja iz prošle sezone i zasluženo savladali favorita i ostvarili drugu prvenstvenu pobedu.
U utakmici sa Lozničanima odbojkaši Bečeja su pružili dostojan otpor lideru. Ekipa Loznice, koja je tokom prošle sezone nastupala u drugoj ligi, a u dosadašnjem toku prvenstva u aktuelnom takmičenju nije pretrpela nijedan poraz, morala je da uloži dosta truda kako bi u borbenoj i na momente neizvesnoj utakmici došla do pobede. Pogotovou je bilo dramatično u četvrtom setu kada su domaći odbojkaši propustili dobru priliku da izjednače na 2:2 u setovima i izbore pravo na tajm-brek. Naime, nakon početnog vođstva od 5:1 a zatim i stvorene prednosti na servis Vlastimira Lukića od sedam poena razlike (9:2) usledili su poeni Baste za koga domaći igrači nisu imali adekvatno rešenje. Gosti uspevaju da izjednače na 13:13 preko Karišika, a zatim i da dođu do vođstva (13:14) koje su ubrzo povisili na tri poena (15:18). Uspeli su odbojkaši Bečeja efektnim blokom Nenada Škorića (19:20) i kasnije odličnom reakcijom Lukića na mreži (21:21) a zatim i Vasilija Džigurskog (23:23) da se izbore za uzbudljivu završnicu u kojoj je lider ipak pokazao svoj kvalitet i potvrdio da s pravom zauzima čelnu poziciju na tabeli I b lige Srbije.
Sve u svemu, posle dobre igre protiv Lozničana i pobede protiv ekipe Novog Sada u prethodnom kolu, odbojkaši Bečeja su potvrdili da imaju potencijala i da mogu da igraju protiv kvalitetnog protivnika. Pored toga, pružene partije mogu biti  definitivan nagoveštaj izlaska iz krize i bude optimizam za predstojeća tri meča, koliko je ostalo do kraja jesenjeg dela prvenstva, u kojima se Bečejci sastaju sa novajlijama u ligi, ekipom FAP Livnica u Prijepolju, Borcem iz Paraćina na svom parketu i Timokom u Zaječaru, i predstavlja potvrdu da su očekivanja povoljnih rezultata u preostala tri kola realne ambicije, a samim tim i pomak ka sredini tabele je podrazumevajuć.

V.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *