Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Kadetsko Prvenstvo Srbije u Subotici: Pet zlatnih medalja Nataše Kekić

Kadetsko Prvenstvo Srbije u Subotici: Pet zlatnih medalja Nataše Kekićtrg_fontane

Bečejska plivačica Nataša Kekić osvojila je pet zlatnih medalja na kadetskom Prvenstvu Srbije (12 i 13 godina) održanom proteklog vikenda u Subotici na kojem je nastupilo 252 plivača iz 35 klubova iz zemlje.

Ona je na bazenu SC „Prozivka“ osvojila zlato i titulu prvaka Srbije u disciplinama 400 i 800 metara kraul, 200 metara mešovito, 100 metara delfin stilom, a bila je najbrža i u trci  na 200 metara kraul u kojoj je osvojila i 643 Fina boda na osnovu čega je proglašena za najbolju plivačicu Prvenstva Srbije.

U muškoj konkurenciji najbolji je Mihailo Gašić iz Plivačkog kluba „11. april“ iz Beograda koji je bio prvi i u ekipnoj konkurenciji. Druga je bila ekipa Vojvodina iz Novog Sada, dok je treće mesto pripalo Spartaku iz Subotice. Bečejski klub je zauzeo 20. mesto jer je imao samo jednog predstavnika na ovom takmičenju.

– Prezadovoljna sam osvojenim medaljama – kaže Nataša Kekić. – Ponosna sam na rezultate koje sam postigla na 200 metara kraul gde sam popravila svoje vreme za jednu sekundu i na 800 metara gde sam bila brža za čak pet sekundi. Pored toga nastupila sam i na 100 metara delfin stilom, što nije moja disciplina. Htela sam da se oprobam i u toj trci. Bilo je uzbudljivo. Konkurencija je bila snažna, ali sam uspela da pobedim i iznenadim sve, pa i samu sebe.

Takmičenje se odvijalo na dvadeset pet metarskom bazenu, a to, kako se može zaključiti, tebi i odgovara.

– Jeste, ali nije bilo presudno. Vredno sam trenirala i to je donelo ovakve rezultate. Očekujem da ću i u predstojećem periodu nastaviti da postižem dobra vremena i da ću uspeti da se nametnem selektoru naše reprezentacije i u narednoj godini izborim mesto u našoj najboljoj selekciji – rekla je mlada bečejska plivačica, petostruka prvakinja Srbije Nataša Kekić koju sledeće takmičenje očekuje 22. aprila na  mitingu u Banjaluci.

V.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *