Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

MNT pályázat – Kollégiumi elhelyezés

MNT pályázat – Kollégiumi elhelyezéstrg_fontane

A Magyar Nemzeti Tanács (MNT) meghirdette pályázatát az Európa Kollégiumban való 2018/2019. évi elhelyezésről, valamint döntést hozott arról, hogy év közben is lehet pályázni ösztöndíjaira.
Az Európa Kollégiumban való 2018/2019. évi elhelyezésről szóló pályázatra 2018. szeptember 3-ig lehet jelentkezni, az odaítélésre kerülő kollégiumi helyek száma pedig 150.

Az MNT-nek az Európa Kollégiumban való kollégiumi elhelyezésről szóló határozata alapján azok a személyek pályázhatnak az első pályázati felhívás alapján kollégiumi elhelyezés odaítélésére, akik az alábbi feltételek mindegyikének eleget tesznek: először nyertek felvételt egy Újvidék területén lévő, szerbiai akkreditált szakfőiskolai, akadémiai alapképzés első évfolyamára; magyar nyelven végezték általános és/vagy középiskolai tanulmányaikat, illetve az MNT elnökének külön erre a célra kinevezett bizottsága mentesítette őket ezen alapfeltétel alól; nyilatkoznak arról, hogy a diplomázásuk után legalább 3 évig Szerbiában fognak dolgozni, lehetőség szerint a tanulmányaik során szerzett képesítésnek megfelelő munkakörben; lakóhelyük nincsen a felsőoktatási intézménnyel ugyanazon város területén; a kollégium igazgatása bentlakási joguktól nem fosztotta meg a házirend megsértése miatt.
Bővebb információk: http://www.mnt.org.rs/europa-kollegium-palyazat-2018.
A Magyar Nemzeti Tanács július közepén megtartott ülésén módosították az ösztöndíjprogram-határozatot,
miszerint, ha lehetőség van rá, többen is kaphatnak ösztöndíjat, mint eddig, s év közben is kiírhatnak pályázatot, tudósított a Pannon RTV.
2018-ban a Magyar Nemzeti Tanács nagyobb összegből gazdálkodhat, a tavaly decemberből fennmaradt pénznek köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy az MNT költségvetési kerete 1 milliárd 595 millió dinárról 1 milliárd 617 millió dinárra módosul.
A testület napirendre tűzte a felsőoktatási ösztöndíjprogramra vonatkozó határozat módosítását, amely lehetővé tenné, hogy a tanács a lehetőségeivel összhangban újabb ösztöndíjpályázatokat írjon ki az akadémiai év során.
Az MNT ezentúl nemcsak nyáron és ősszel írhat ki
ösztöndíjpályázatokat, hanem az év más időszakaiban is. Mostanáig korlátozták az ösztöndíjazott hallgatók számát. A határozat módosításával lehetséges több egyetemista, akár magánegyetemekre járó hallgatók támogatása is, amennyiben megfelelnek a feltételeknek.
„Eddig meghatároztuk, hogy 300 ösztöndíjast veszünk fel minden évben. A cél az, hogy lehetőséget adjunk arra, hogy a nemzeti tanács elnöke a jövőben, ha erre igény, mód mutatkozik és pénzügyi kerete is van, ezt a számot megváltoztassa“, magyarázta Hajnal Jenő, az MNT elnöke.
A felsőoktatási ösztöndíjprogramra vonatkozó határozat módosítását szavazattöbbséggel fogadták el.

R.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *