Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Okončana javna nabavka za 4 autobuska stajališta: Uskoro solarne „čekaonice“ za više od tri miliona dinara?

Okončana javna nabavka za 4 autobuska stajališta: Uskoro solarne „čekaonice“ za više od tri miliona dinara?trg_fontane

Sredinom juna okončana je javna nabavka za izbor ponuđača za izgradnju 4 autobuska stajališta, po dva u Bačkom Gradištu i Bečeju. Projekat, čija je vrednost oko 3,5 miliona dinara, finansira pokrajina.

Nabavka je okončana 22. juna, a prema informacijama novinara, najpovoljniji ponuđač je izabran, reč je o društvu sa ograničenom odgovornošću „Aya bit solutions“ iz Subotice koje je, prema podacima sa sajta Agencije za privredne registre, osnovano 15. januara ove godine. Pretežna delatnost firme je inženjerska delatnost i tehničko savetovanje, a osim toga može da se bavi gajenjem šuma, lovom, slatkovodnim ribolovom, preradom mleka i proizvodnjom sireva itd. Direktor i vlasnik firme čiji je osnovni kapital 1.000 dinara, je Lajoš Sekereš.
Ugovor s izabranim ponuđačem trebalo bi da bude potpisan za desetak dana, a potom bi na teritoriji opštine trebalo da budu izgrađena savremena autobuska stajališta, na dve lokacije u Bačkom Gradištu i u Prvomajskoj ulici i kod nekadašnje železničke stanice u Bečeju.
Reč je o solarnim stajalištima, a po konkursnoj dokumentaciji javne nabavke solarno autobusko stajalište treba da se sastoji od noseće konstrukcije izrađene od pocinkovanog čelika i nadstrešnice, potrebno je da konstrukcija ima predviđene nosače za LED rasvetu, oznaku stajališta i vitrine za prikaz informacija, a dimenzije će biti 4.500×2.920×1.800 mm, predviđene su i klupe sa naslonom dužine 2.350 mm, kante za smeće, sistem fotonaponskih panela, regulator punjenja, invertor, akumulatorske baterije, centralna upravljačka jedinica za kontrolu i upravljanje komponentama sistema, sistem video nadzora, upravljački sistem autobuskog stajališta sa GSM komunikacijom, LED svetiljke sa senzorom pokreta, priključnica za punjače mobilnih telefona, Wi-Fi sistem, sistem za automatski poziv pri vandalskom ponašanju i sistem za poziv u pomoć (taster).
Pored navedenih osnovnih elemenata, moguća je ugradnja i LED displeja na kome će biti prikazivane informacije položaja autobusa koji saobraćaju na predmetnom stajalištu, reklamne svetleće vitrine, sistem za automatsku dojavu kada je kanta za smeće puna i drugi sistemi praćenja i informisanja na displeju ili mobilnoj aplikaciji itd.

R.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *