Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

U Galeriji „Krug“: Izložba fotografija Vojina Reljina

U Galeriji „Krug“: Izložba fotografija Vojina Reljinatrg_fontane

U Galeriji „Krug“ u sredu je otvorena izložba fotografija „Dubai – slike sa putovanja“ autora Vojina Reljina u saradnji sa istoimenom galerijom i Agencijom „Stajić“.

O izložbi su govorili istoričarka umetnosti Gabrijela Sel i autor Vojin Reljin, dok je Dragan Stajić, vlasnik Agencije „Stajić“ govorio o autoru i otvorio izložbu.
U Galeriji „Krug“ izloženo je više od 50 fotografija na kojima je autor  predstavio Dubai, pokušavajući posetiocima putem fotografija da omogući da prošetaju ulicama i plažama Dubaia, da vide ljude koji tamo žive, ribarnice i atraktivne građevine koje su postale zaštitni znak i simbol ovog grada, a koje su ga fascinirale svojim arhitektonskim rešenjima. „Želim da sugrađanima koji nisu u prilici da putuju po svetu prezentujem neke od gradova, da uporede dokle su drugi stigli, a u kakvom je stanju naš grad. Postoje i gradovi, manji ili isti kao Bečej, ali su uređeni i lepi. Ja sam Bečejac, volim Bečej i želeo bih da je on lepši i uređeniji. Možda će neki od ovih prizora sa fotografija motivisati sugrađane da čuvaju i uređuju grad u kojem žive da bi svima bilo lepše“, rekao je Reljin.

Biografija

Vojin Reljin je rođen u Bečeju 1947. godine. Fotografijom je počeo da se bavi u sedmom razredu osnovne škole, dok se u srednjoj školi posvetio vajarstvu i novinarstvu. Završio je Gimnaziju u Bečeju, a u Beogradu je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju diplomirao 1970. godine na Odseku za filmsku i televizijsku produkciju. Školovanje je nastavio na Akademiji za primenjene umetnosti, gde je 1977. godine diplomirao na katedri scenografije, a 1984. godine na katedri grafike (fotografija i grafičke komunikacije). Od 1974. do 1983. godine je bio organizator u informativnom programu Televizije Beograd, a od 1984. do 1987. godine scenograf u redakciji „Beogradske hronike“. Radio je na poslovima dizajna i propagande u „Karbodioksidu“, a od 1987. godine ove poslove obavlja u „Sojaproteinu“.
Imao je tri samostalne izložbe fotografija i učestvovao je na više kolektivnih fotografskih i slikarskih izložbi u zemlji i inostranstvu. Autor je dva dokumentarna filma u produkciji TV Beograd, nekoliko TV špica i spotova. Scenarista i reditelj je oko 20 privredno-propagandnih filmova za više preduzeća. Član je Udruženja primenjenih umetnika i dizajnera Srbije od 1985. godine.

Izložba je otvorena do 2. marta.                                    

LJ.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *