musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Le kell cserélni a mellékjeles rendszámtáblát - Új tábla mintegy 20 euróért

Azoknak a tulajdonosoknak, akiknek gépjármű-rendszámtábláján Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y és W betű van, a regisztrálás alkalmával le kell cserélniük a rendszámtáblát és a forgalmi engedélyt is.

Habár a sajtó arról számolt be, hogy a mellékjeles betűket tartalmazó táblákat a tulajdonosaik megtarthatják a forgalmi engedély lejártáig, az információ nem volt teljesen pontos, írja a B92.
Amennyiben a regisztrálandó jármű forgalmi engedélye egy éven belül lejár, vagyis az új regisztráció érvényességi ideje alatt, le kell cserélni a táblát és a forgalmi engedélyt is.
Amennyiben a forgalmi engedély az új regisztráció lejárta után is érvényes, megtartható a mellékjeles betűket tartalmazó tábla. Habár ezt nem irányozza elő az új szabályzat, hasonló módon oldották meg az új táblákkal és forgalmi engedélyekkel kapcsolatos korábbi problémákat is.
A rendszámtábla és a forgalmi engedély cseréje összesen mintegy 3500 dinárba kerül. Személygépjármű esetében az új rendszámtábla 2190 dinár, az új forgalmi engedély pedig 1314 dinár.
A tavalyi év közepén a regisztrációról szóló szabályzattal száműzték a, mellesleg néhány éve bevezetett, Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y és W betűket a rendszámtáblákról.

(Vajdaság Ma)

(Foto: www.vesti.rs)

Rate this item
(0 votes)
back to top