musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

U Galeriji „Krug“: Tri ljubavi digitalno

Nova sezona u Galeriji „Krug“ Gradskog pozorišta Bečej počela je 5. septembra otvaranjem izložbe „Reportreti“, kolaža digitalnih printova i crteža Milorada Krstića, multimedijalnog umetnika iz Budimpešte.
Gabrijela Sel, istoričarka umetnosti u Galeriji, izrazila je žaljenje što se na postavci može videti izuzetno mali deo toga što Milorad Krstić radi.

„Među izloženim radovima možemo videti digitalni print i njegovu veštinu kojom transformiše slikarski i grafički medij za inkorporiranje u fotografijama u digitalni print, kao i ciklus crteža koji je nastao sa jednim grandioznim projektom Das Anatomische Theater“, rekla je Sel.
Autor je rekao da su izložena dela rezultat njegove ljubavi prema crtežu, fotografiji i životnoj saputnici Radmili Rockov: „Pokušao sam da te tri ljubavi, tri dimenzije svedem na dvodimenzionalni print. Ima tu i autoportreta koje sam kombinovao i komponovao sa portretima i autoportretima čuvenih slikara, a to je rezultat moje navike da se igram sa onim što volim“.
Na izložbi se mogu videti i crteži rađeni rukom na papiru, koji su „namenjeni“ onima koji više vole originale, rađene bez kompjuterske tehnike.
Izložba će biti otvorena do 19. septembra.

LJ.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top