musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

II regionalna liga – grupa sever: Sedma pobeda Tise

Košarkaši Tise su uspešno startovali u nastavku prvenstva II regionalne lige – grupa sever.

Na gostovanju u Novom Sadu su ostvarili pobedu protiv ekipe Slobode NS rezultatom 70:52 i tako se revanširali rivalu za poraz na startu takmičenja u Bečeju (72:83) i zadržali 6. poziciju na prvenstvenoj tabeli sa 20 osvojenih bodova. Inače, ostvarenim rezultatom u prošlom kolu košarkaši Tise su zabeležili sedmu prvenstvenu pobedu od čega čak pet na gostujućim terenima.

O ovoj zanimljivosti i činjenici da su njegovi igrači čak četiri od ukupno šest poraza, koliko su zabeležili u dosadašnjem toku prvenstva, pretrpeli pred svojim navijačima, a samo dva na gostovanjima, trener Igor Stanko kaže:
- Nemam racionalno obja-šnjenje. Očito je da imperativ pobede na domaćem terenu i velika želja za uspehom pred svojim navijačima stvara prevelik pritisak na igrače. Pored toga nije zanemariv i faktor sreće koji nije bio na našoj strani, jer smo u nekoliko navrata imali pobedu u svojim rukama, ali spletom nesretnih okolnosti smo na kraju izgubili mečeve minimalnim rezultatom, kao što je to slučaj protiv ekipa Velike Kikinde i Petrovgrada.

U narednom prvenstvenom kolu protivnik je ekipa Odžaka koja se nalazi u donjem delu tabele, a u prvom delu na gostovanju ste ih savladali rezultatom 83:62. Šta očekujete od ove utakmice?

- I pored toga što je nekolicina igrača povređena, verujem da ćemo ostvariti pobedu jer mislim da smo objektivno kvalitetnija ekipa od Odžaka. Potvrda toga je i činjenica da smo ih u prvom delu, na njihovom terenu, savladali sa dvadesetak koševa razlike - rekao je Igor Stanko.

V.F.

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top