musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno
Becsei mozaik

Becsei mozaik (962)

Új nemzeti tanácsok - November 4-én lesznek a választások

Az államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter november 4-re írta ki a nemzeti tanácsi választásokat, tehát már kampányidőszak van. Idén 22 nemzeti közösség nemzeti tanácsainak a tagjait választják meg, ebből 18 nemzeti kisebbség teljesítette a közvetlen választásra vonatkozó követelményt, a maradék négyet elektorok útján választják meg. A Magyar Nemzeti Tanács tagjait is közvetlenül választják.

Read more...

Minimális órabér - Legkevesebb 10, legtöbb 24%-os emelést kérnek

Szerbia pénzügyminisztere, Siniša Mali, valamint a szociális ügyekkel megbízott tagja, Zoran Đorđević elkezdték azokat a tárgyalásokat, amelyek középpontjában az új minimális órabér áll. Az első megbeszélés után az is kiderült, hogy a törvénnyel összhangban szeptember 15-ig kell meghatározniuk a minimális órabér összegét, írta az N1 augusztus 20-án.

Read more...

Prosperitati Alapítvány - Újabb házvásárlási pályázat

A Prosperitati Alapítvány falusi házak vásárlását célzó pályázatára augusztus 10-től jelentkezhetnek házaspárok, élettársi közösségben élők, valamint kiskorú gyermekét vagy gyermekeit egyedül nevelő szülők. A pályázat célja vissza nem térítendő támogatás folyósítása falusi házak és a hozzá tartozó telek, valamint gazdasági udvar vásárlásához, a dokumentumok átadási határideje szeptember 10.

Read more...

MNT pályázat - Kollégiumi elhelyezés

A Magyar Nemzeti Tanács (MNT) meghirdette pályázatát az Európa Kollégiumban való 2018/2019. évi elhelyezésről, valamint döntést hozott arról, hogy év közben is lehet pályázni ösztöndíjaira.
Az Európa Kollégiumban való 2018/2019. évi elhelyezésről szóló pályázatra 2018. szeptember 3-ig lehet jelentkezni, az odaítélésre kerülő kollégiumi helyek száma pedig 150.

Read more...
Subscribe to this RSS feed