musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Džudo klub Mladost: Dva turnira, 11 medalja

Džudisti bečejske Mladosti nastupili su proteklog vikenda na dva međunarodna turnira sa kojih su u Bečej doneli 11 medalja.
Međunarodni turnir za poletarce, mlađe i starije pionire, održan prošle subote u Rumi, okupio je 324 džudista iz 35 klubova sa teritorije Bugarske, Hrvatske i Srbije.

Mladost je nastupila sa šest takmičara i osvojila isti broj medalja. Zlatnim medaljama „okitili“ su se stariji pioniri Nemanja Farkaš u kategoriji do 38 kilograma i Dušan Dragović (+73 kg), dok su bronzana odličja zaslužili poletarci Stefan Velicki (do 31 kg) i Džonatan Pavić (+50 kg), kao i pioniri Katarina Avramov (do 36 kg) i Bojan Marticki (+73 kg).
Na turniru u Rumi selekcija starijih pionira bečejskog kluba proglašena je za najuspešnije u ovoj kategoriji, i pioniri su nagrađeni peharom.
U nedelju 30. oktobra u Osijeku Bečejci su nastupili na Međunarodnom memorijalnom turniru „Josip Potmeka“ za poletarce, mlađe i starije pionire i kadete, na kom se takmičilo 510 džudista sa teritorije Rumunije, Slovenije, Srbije, BiH i Hrvatske. Zlatne medalje osvojili su Kornel Sabo (kadeti do 55 kg), Milica Grbić (mlađe pionirke +55 kg) i Marijana Simić (poletarke do 36 kg), dok su bronze pripale Robertu Sabou (kadeti do 66 kg) i Aleksandru Stojkovu (poletarci +46 kg).

I.S.

Rate this item
(0 votes)
back to top