musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Lepe vesti iz Svim stara: Oslabljeni u Somboru

Bečejski plivački klub Svim star iznedrio je dve nove reprezentativke - Jelena Ječanski i Ana Jeftenić pozvane su da 4. i 5. decembra brane boje Srbije na plivačkom mitingu u Ljubljani.

Ovu veliku čast i obavezu mlade Bečejke zaslužile su izuzetno dobrim rezultatima ove sezone, a bilo je tu mnogo medalja na državnim takmičenjima, postizanja državnih rekorda i osvajanja FINA bodova. Ovim pozivom dosanjani su prvi od velikih snova - njih dve su pod istom zastavom rame uz rame sa Čavićem, Silađijem, Lenđerom i svojim idolom Nađom Higl.
I na poslednjem nastupu, na Međunarodnom plivačkom mitingu „Vojvodina 2010“, održanom proteklog vikenda na novosadskom Spensu, kada su nastupale sa starijim uzrasnim kategorijama, popele su se na pobedničko postolje. Jelena Ječanski je bila druga na 200 metara kraul, a Ana Jeftenić je pored srebra na 100 metara delfin, isti plasman ostvarila i na 200 metara mešovito, ostvarivši državni rekord u svojoj uzrasnoj kategoriji. Njima dvema, osvajanjem bronzane medalje na 100 metara leđno, pridružila se Ivona Čolaković, dok su i Jovana Đurić, Lenke Horvat, Marina Čolaković, Jovan Popić i Nikola Ratkov ostvarili svoje najbolje rezultate. Na ovom takmičenju je nastupilo ukupno 360 takmičara iz 30 klubova iz Bugarske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.
Plivači Svim stara sledeći nastup imaće u Somboru 4. decembra na plivačkom okupljanju u organizaciji somborskog PK Feniks, ali će biti oslabljeni izostankom dveju reprezentativki, jer će Jelena Ječanski i Ana Jeftenić istog vikenda imati važnijeg posla u glavnom gradu Slovenije.

Z.LJ.

Rate this item
(0 votes)
back to top