musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Narodna biblioteka: Zavičajnu zbirku koči vlaga

Podrumske prostorije u zgradi Narodne biblioteke koje su trebale biti prostor za smeštaj zavičajne zbirke, za pesnička okupljanja i održavanje kulturnih programa, ne mogu da se koriste, iako je njihova adaptacija završena pre dve godine i za taj projekat je potrošeno više od 4 miliona dinara. Podrum ne može da se koristi, jer su stručnjaci iz pokrajinskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture prilikom naknadnog tehničkog pregleda u martu prošle godine utvrdili da postoje određeni nedostaci (vlaga pre svega) i naložili su njihovo otklanjanje.


Izvođač radova, firma ’Baupartner’ iz Subotice, je u novembru 2013. godine započela radove na otklanjanu utvrđenih nedostataka, a taj posao je još u toku.


„Prošlo je sedam meseci od trenutka kada je izvođač radova ’otvorio’ zidove, potom je sledila faza praćenja da li vlaga nestaje. Nažalost, nije nestala. Trenutno je u toku stručna analiza, nadzorni organ treba da da stručno mišljenje, izvođač radova treba da se izjasni o tome šta je po njihovom mišljenju propust, potom kompletnu dokumentaciju treba da pošaljemo Zavodu za zaštitu spomenika kulture, pošto je ta intervencija na njihov nalog i urađena“, rekla je direktorica biblioteke Izabela Šormaz. Nakon svih analiza trebalo bi da se utvrdi da li je bilo propusta u izvođenju radova i ko je odgovoran za to.


Direktorica biblioteke je istakla da ova ustanova nema dovoljno prostora za realizaciju mnogih sadržaja i aktivnosti koji su predviđeni programom rada.

LJ.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top