musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Odbojka - I b liga Srbije (m): Slobodan Galešev novi trener odbojkaša Bečeja

Odbojkaši Bečeja su završili prvenstvenu trku. Oni su u utakmici poslednjeg kola I b lige poraženi od ekipe Novog Sada rezultatom 3:0 (25:15, 25:15, 25:20).

Utakmica je zbog uskršnjih praznika odigrana u Novom Sadu iako su Bečejci bili domaćini, jer je u sali SC „Đorđe Predin Badža“ 3. aprila, uoči utakmice malog fudbala, pala pokretna zavesa za odvajanje terena, tako da od tada nema tehničkih uslova za odigravanje utakmica.

U konačnom plasmanu Bečejci su zauzeli desetu poziciju sa 26 bodova uz 8 pobeda i 14 poraza. Stiče se utisak da je možda moglo i bolje ukoliko se uzmu u obzir rezultati iz prvog dela prvenstva kada su zauzeli 6. mesto sa 18 bodova uz 6 pobeda i pet poraza, međutim, ako se ima u vidu da se u sastavu prve ekipe nalazi čak osam igrača iz juniorskog pogona, kao i da su odbojkaši Bečeja u ovom rangu takmičenja prvi put nastupili ove sezone, onda se može reći da je konačnim plasmanom postignut uspeh i da se u narednoj prvenstvenoj trci mogu očekivati i bolji rezultati, jer je ekipa bogatija iskustvom za jednu sezonu, a pored toga, uprava kluba, u nastojanju da se stručni deo podigne na viši nivo, angažovala je i renomiranog odbojkaškog stručnjaka Slobodana Galeševa Bucu koji će u narednom periodu biti trener MOK Bečej.

- Bio sam u prilici da se upoznam sa ekipom tokom prethodne nedelje. Imali smo nekoliko treninga i prijatno sam iznenađen činjenicom da je većina igrača iz Bečeja. Što se tiče njihovog tehničkog i fizičkog potencijala, mogu da kažem da nekolicina mladih igrača, ukoliko se posvete ovom sportu, mogu da ostvare visoke domete. Očekujem da naredne nedelje, posle praznika i dogovora sa članovima uprave o nekim detaljima u vezi seniorskog i juniorskog pogona, formalno počnem sa radom, jer juniorska ekipa u maju ima Prvenstvo Srbije. Još jednom kažem, potencijala i talenta ima, ali sve zavisi od posvećenosti – rekao je novi trener bečejskih odbojkaša Slobodan Galešev Buca koji je imao izuzetne rezultate sa odbojkašima Radničkog iz Kragujevca i Vojvodine iz Novog Sada, a takođe i sa ekipom ŽOK „Spartak“ iz Subotice, gde je od 2010. godine proveo pet godina, a potom je radio sa odbojkašicama Novog Sada.

V.F.

Rate this item
(0 votes)
back to top