musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

PRVENSTVO SRBIJE: Stojkov je šampion Srbije

Na pojedinačnom Prvenstvu Srbije u džudu u konkurenciji mlađih pionira i pionirki Bečejac Aleksandar Stojkov je osvojio zlatnu medalju i titulu šampiona države.


Mladi član DŽK Mladost je bio ubedljiv, u četiri borbe koliko ih je imao na putu do zlata, sve četiri je rešio u svoju korist sigurno savladavši svoje protivnike iponom. Na ovom takmičenju, održanom u Beogradu 1. juna uz učešće 189 takmičara iz 62 kluba, boje Bečeja su branili i Džonatan Pavić, koji je u kategoriji +66 kg, osvojio peto mesto, dok Luka Sremčević i Marijana Simić nisu uspeli da prebrode eliminacioni deo takmičenja.


Na pojedinačnom Prvenstvu Srbije u konkurenciji starijih pionira i pionirki održanom u Rumi 31. maja član DŽK Mladost iz Bečeja Marko Simić u kategoriji +73 kg osvojio je srebrnu medalju i postao je vicešampion države. Tim plasmanom stekao je pravo učešća na Prvenstvu Balkana od 11. do 13. jula u Plovdivu, u Bugarskoj.


Pored Marka Simića u konkurenciji 196 takmičara iz 65 klubova nastupilo je još dvoje bečejskih džudista. Marko Šrimf je u kategoriji do 66 kg došao do šanse da se eventualno bori za medalju, ali je ipak zauzeo petu poziciju, dok Olja Vasić nije uspela da prođe eliminacije.


O nastupu bečejskih takmičara Milorad Lončarević, trener DŽK Mladost je rekao:


- Zadovoljan sam postignutim rezultatima. Prevashodno sam zadovoljan načinom na koji je Stojkov došao da titule. Dominirao je na tatamiju i od samog početka je bilo jasno da će stići do završnice. Tako nešto se očekivalo i od Simića. U tri borbe je savladao svoje rivale iponom i nadali smo se da će osvojiti zlato, jer je u finalu trebao da se sastane protivnikom koji je znatno lakši od njega. Međutim, dogodilo se iznenađenje. Doživeo je poraz iponom. Ali ipak osvojeno srebro ga vodi u Plovdiv.


Pored ova dva takmičenja bečejski džudisti su imali predstavnike i na 12. Međunarodnom memorijalnom turniru „Branko Dragić” u konkurenciji poletaraca i poletarki i mlađih pionira i pionirki održanom 7. juna u Kanjiži. U konkurenciji 270 takmičara iz 31 kluba iz Hrvatske, Mađarske i Srbije boje DŽK Mladost je branilo 13 takmičara koji su osvojili 5 medalja: jednu zlatnu, jednu srebrnu i tri bronzane.


Zlato je pripalo Luki Šijačkom u kategoriji do 26 kg u konkurenciji poletaraca, srebro Anđeli Prodanov u kategoriji +38 kg u konkurenciji poletarki, dok su u konkurenciji poletaraca bronzane medalje osvojili Dušan Bojović u kategoriji do 34 kg, Una Ivanišević u kategoriji +38 kg i Viktor Ivanović, takođe u kategoriji +38 kg.


V.F.

Rate this item
(0 votes)
back to top