musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Választások hat helyi közösségben - A költséget nem lehet megspórolni

November végén hat helyi közösségben választanak majd tanácstagokat a polgárok.

– A községi alapszabály és a helyi közösségek létrehozásáról, teendőiről, szervezéséről és pénzelési módjáról szóló határozat értelmében a községi képviselő-testület elnöke akkor ír ki választásokat, amikor lejár a megválasztott helyi közösségi tanácstagok mandátuma. Ez a határidő szeptember 30-ával járt le, ezért én felhatalmazásomnál fogva kiírtam a helyi közösségekre vonatkozó választásokat – tudtuk meg Dušan Jovanovićtól (Demokrata Párt), a helyi parlament elnökétől.
Elmondása szerint a mostani választás költségeinek a megspórolására azért nincs mód, mert az előírások szerint még az önkormányzati, tartományi és köztársasági választásokkal azonos időpontban megtartott helyi közösségi választások esetén is különálló választási bizottságok és elkülönített költségek lennének.
A Vajdasági Magyar Demokrata Párt óbecsei körzeti szervezete közleményében másképp gondolja: határozottan ellenzi és indokolatlannak tartja a helyi közösségi választásoknak a koalíciós partnerek jóváhagyása nélkül történő kiírását. A közlemény szerint a község nehéz gazdasági helyzetére való tekintettel ezeket a pártérdekeket szolgáló választásokat is a tavasszal sorra kerülő községi, tartományi és köztársasági választásokkal együtt kell lebonyolítani, és az így megspórolt pénzt inkább az óvodák, iskolák zavartalan működésének a biztosítására kellene fordítani.
Az óbecsei Ivan Perišić, Todor Dukin és Testvériség-egység helyi közösségek, valamint a péterrévei Október 8., a bácsföldvári és a dreai-mileševói helyi közösségek tanácstagjainak a választására november 27-én, vasárnap kerül sor.

F.R.

Rate this item
(0 votes)
back to top