Međunarodni festival dečjih i omladinskih pozorišnih predstava u Jagodini: Bečejski „Kralj Ibi“ pobednik

  30 oktobar 2017
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Pozorišna predstava „Kralj Ibi“ Gradskog pozorišta iz Bečeja u režiji Igora Pavlovića proglašena je za najbolju predstavu u celini  u omladinskoj konkurenciji na 8. Međunarodnom festivalu dečjih i omladinskih pozorišnih predstava održanom u Jagodini od 23. do 29. oktobra, a Srđan Tomić je dobio prvu nagradu za glavnu mušku ulogu u predstavi.

U obrazloženju žirija stoji: „Predstava ’Kralj Ibi’ je odlična predstava u celini. Preciznost scenskog pokreta, maštovitost kostima, glumačka posvećenost, scenski efekti i radost igre koja se prepoznaje i prenosi na publiku učinili su ovu predstavu najboljom u celini. Srđan Tomić je nadahnuto i uz puno radosti odigrao ulogu kralja Ibija. U zajedničkoj igri ansambla on hrabro vodi svoj lik dosledno se držeći stila predstave. Svojom igrom je učinio da predstava dobije na atraktivnosti ne odstupajući od svog lika nijednog trena“.

Na ovogodišnjem festivalu koji je održan pod sloganom „Dođi na DOPS, počasti se kulturom“, prema izboru petočlanog Umetničkog saveta, nastupilo je deset predstava.

U omladinskoj konkurenciji pored „Kralja Ibija“ publika je mogla videti predstave „Bombite vo salot bums“  u izvođenju Pozorišta „Nikola Karev“ iz Strumice,  „Životinjska farma“  Teatra „Gimnazijalac“ iz Lebana, „Antigona“ Omladinskog pozorišta „Vožd“ iz Mišara, koja je dobila nagradu za kolektivnu režiju,, i  „Legenda o čoveku krompiru“ Pozorišta CEKOM iz Zrenjanina.

U dečjoj konkurenciji pobedila je predstava „Učiteljica“ Kreativnog studija „Čarolija“ iz Novog Sada,  a prikazane su još predstave, „Niz zečiju rupu“ OŠ „Sveti Sava“ iz Čitluka kod Kruševca,  „Snežana i sedam patuljaka“ Dečjeg pozorišta „Crvenkapa“ iz Vladičinog Hana, „Ružno pače“ Dramskog studija „Petar Pan“ iz Kragujevca i „Pipi Duga Čarapa“ Gradskog pozorišta iz Bečeja.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija