Odbojka – I b liga Srbije (m) 5. kolo: MOK Bečej – Toplički vitezovi 3:0

  11 novembar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Odbojkaši Bečeja su zabeležili prvu prvenstvenu pobedu. Oni su večeras u hali SC „Đorđe Predin Badža“ u utakmici 5. kola I b lige savladali ekipu Toplički vitezovi iz Kuršumlije ubedljivim rezultatom 3:0 (25:19, 25:16, 25:22).

Protiv prošlogodišnjeg člana I lige Srbije, ekipe Toplički vitezovi, u sastavu MOK Bečeja je bio i Nikola Džigurski koji je pre početka sezone po imenovanju za člana Opštinskog veća prekinuo sa aktivnim igranjem i Grujica Ćorluka koji je zbog privatnih obaveza prekinuo igračku karijeru, ali su se vratili da pomognu ekipi što je, kako se i pokazalo, i te kako značilo na terenu. Od početka susreta dobro je funkcionisao i servis i  blok i smeč a ekipa je delovala samopouzdanije nego u prva tri kola u kojima je pretrpela poraze što je i dovelo do prekida saradnje sa dotadašnjim trenerom Slobodanom Galeševim.

MOK Bečej: S. Mitrović, M. Rakić, N. Džigurski, Gajičić, Vojnović, Ćorluka, Lukić, M. Radovanov, Đ. Rakić, V. Džigurski, N. Radovanov, Marošanović.
Toplički vitezovi: Ilić, Ristić. Cvetković, Jablanović, Milenković, Račić, Petrović, Savić.

Nakon početnog vođstva i preuzimanja kontrole rezultata zahvaljujući sigurnoj igri Nikole Džigurskog, Grujice Ćorluke i Veselina Džigurskog, oslobodili su se i mladi igrači Đorđe Rakić sa nekoliko lepih poena, Stefan Mitrović na servisu, kao i Aleksandar Marošanović na prijemu i pružili svoj doprinos zasluženoj pobedi koja nije dolazila u pitanje. Jedino što je bila ozbiljnija pretnja gostiju iz Kuršumlije dogodilo se u trećem setu. Oni su se nakon dugog vođstva Bečejaca približili na samo poen razlike u dva navrata u završnici tog dela susreta. Bilo je 22:21 i 23:22, ali to je bilo sve što su učinili.

U ostalim utakmicama 5. kola zabeleženi su sledeći rezultati
Užice – Novi Sad 2:3
Loznica – Banat 3:0
FAP Livnica – Srem iton 0:3
SFS Borac – Bavanište 3:1
Timok – Dubočica 1:3

U narednom prvenstvenom kolu Bečejci se u Užicu sastaju sa istoimenom ekipom a igraju još:
Novi Sad – Dubočica
Bavanište – Timok
Srem iton – SFS Borac
Banat – FAP Livnica
Toplički vitezovi – Loznica

V.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija