Pokrajinsko prvenstvo za kadete: Robert Sabo je prvak Vojvodine

  19 februar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Takmičari Džudo kluba Mladost su prošlog vikenda učestvovali na dva takmičenja na kojima su imali mnogo uspeha.
Bečejci su u subotu nastupili na Prvenstvu Vojvodine za kadete i već po tradiciji osvojili (barem) jednu titulu.

U Zrenjaninu su nastupila 103 takmičara iz 29 klubova, a u kategoriji do 50 kilograma najbolji je bio Robert Sabo. On je do zlatne medalje i titule prvaka Vojvodine stigao sa četiri pobede. Dobar nastup u Zrenjaninu je imala i Tamara Keljački koja je u kategoriji do 52 kilograma osvojila bronzanu medalju. Robert Farkaš, treći takmičar Mladosti koji je nastupio na pokrajinskom prvenstvu, nije uspeo da prođe eliminacione borbe.
Sabo i Keljački su obezbedili plasman na Prvenstvo Srbije koje će biti održano u subotu u Rumi.
Dan kasnije (nedelja), džudisti Mladosti su učestvovali na 26. međunarodnom turniru „Temerin 2010“ za poletarce, mlađe i starije pionire. Na takmičenju je nastupilo 510 mladih džudista iz 48 klubova sa teritorije Češke, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. U izuzetno jakoj konkurenciji oprobalo se i 13 džudista iz Bečeja koji su osvojili pet medalja (1-1-3).
Jedinu zlatnu medalju osvojio je stariji pionir Kornel Sabo u kategoriji do 38 kilograma, dok je srebro pripalo poletarcu Marku Simiću (+50 kg). Bronzanim medaljama u Temerinu su se okitili stariji pioniri Nemanja Farkaš (do 38 kg), Aleksa Marković (do 42 kg) i Slobodan Gavanski (do 58 kg).                     

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija