FK Jedinstvo Novi Bečej: Zima protiv fudbala

  12 februar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NOVI BEČEJ: Zbog 19. Svetskog prvenstva u fudbalu koje se igra u Južnoj Africi od 11. juna do 11. jula,  početak prolećnog prvenstva, u obe grupe Vojvođanske lige, zakazan je za 6, odnosno 7. mart.

Prvenstvo se igra po ubrzanom rasporedu, poslednje kolo je 29. maja,  što znači da će se od sedamnaest prvenstvenih kola četiri igrati sredom. Prvo vanredno 20. kolo igra se 17. marta kada će u Novom Miloševu, u komšijskom derbiju, snage odmeriti Vojvodina i Jedinstvo iz Novog Bečeja. U aprilu su na programu dva vanredna kola. U 24. kolu koje je na programu 7. aprila Jedinstvo igra u Starčevu sa Borcem, dok Vojvodina dočekuje Bačku iz Pačira. U 28. kolu (28. aprila) u Pančevu igraju Radnik i Jedinstvo, a u Novom Miloševu, Vojvodina i Polet iz Nakova.  Poslednje vanredno  kolo (31.) je 12. maja kada će u Pančevu Novobečejci snage odmeriti sa Dinamom, a Vojvodina u Novom Miloševu sa Crvenom zvezdom iz Vojvode Stepe.
Ubrzani tok prvenstva zahteva i maksimalnu pripremljenost ekipa, međutim, zimski ambijent, zavejani i zaleđeni tereni su najveća prepreka da se ovaj zadatak ispuni. Mada su planirali, Jedinstvo i Vojvodina nisu odigrali još nijednu pripremnu utakmicu.
Novobečejci su okončali prvu fazu rada, a trener Jedinstva, Novica Glavaški kaže:
- Vreme nam nije saveznik, ali nisam mnogo zabrinut, jer kako je nama, tako je i drugim ekipama. Mi smo u odnosu na druge u maloj prednosti, pošto smo na raspolaganju imali sportsku halu, tako da smo nesmetano obavili prvu fazu rada koja je bila usmerena na opštu fizičku pripremu. Sada dolazi za igrače zanimljiviji period rada, uigravanje ekipe i pojedinih linija napada i odbrane, kao i odigravanje prijateljskih utakmica. Sve kontrolne utakmice igraćemo u gostima, u subotu 13. februara igramo sa srpskoligašem Slogom u Temerinu, a u nedelju (14.) sa Rusandom u Melencima. Sa OFK Kikindom igramo 20, Sentom 24, a u generalnoj proveri 26. februara protivnik nam je TSK u Temerinu.
Vremenski uslovi su donekle izmenili plan priprema Vojvodine iz Novog Miloševa, a o tome trener  Dragan Vukajlović kaže:
- Dobro je što smo tako rano počeli sa radom, pošto smo zbog loših vremenskih uslova, a pre svega zaleđenog terena, donekle poremetili ritam rada. Očekivao sam da ćemo do ovog perioda odigrati nekoliko utakmica, ali se to nije realizovalo, što moramo nadoknaditi u preostalih mesec dana. U subotu 13. februara igramo sa OFK Kikindom, a potom slede utakmice sa Bačkom Topolom, Zadrugarom iz Lazareva i Naftagasom iz Elemira, a generalnu proveru pred našom publikom imaćemo 28. februara kada ćemo igrati sa Zadrugarom iz Lazareva.           

S.D.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija