ŽKK Jedinstvo Novi Bečej: Posle Niša pala i Banjica

  12 februar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NOVI BEČEJ: Kuglašice Jedinstva iz Novog Bečeja priredile su najprijatnije iznenađenje svojim navijačima u nastavku prvenstva Super lige.

Novobečejke su na dva uzastopna gostovanja zabeležile maksimalan učinak. U 11. kolu su pobedile Putar u Nišu (7:1), a prošle nedelje, u 12. kolu u Beogradu, u kuglani Banjica,  savladale su EDB (6:2). Na gostovanju u Nišu zablistale su kapiten Đenđi Kirti (546 oborenih čunjeva), Monika Kiš (526) i Andrea Vaš (520), a u Beogradu su svoj dan imale  Mirjana Dudevljev (571) i Biljana Bugarski sa 555 oborenih čunjeva.
Sa ove dve pobede, ekipa koju predvodi iskusna Đenđi Kirti, je potvrdila svoju kandidaturu za najviši plasman i posle dvanaest  prvenstvenih kola u stopu prate, sa dva boda zaostatka, aktuelnog prvaka Pionira iz Subotice.
Kapiten i trener Jedinstva Đenđi Kirti ističe da je uspešan nastavak i očekivala:
- Pauzu u prvenstvu smo iskoristile na najbolji mogući način. Maksimalno ozbiljno smo radile i trenirale što je dalo rezultata.  Veoma sam zadovoljna pobedom u Beogradu, gde smo ranijih godina,  kada smo imale iskusniji sastav, po pravilu gubile bodove. Posebno bih istakla učinak dve najmlađe takmičarke, Mirjane Dudevljev i Biljane Bugarski, koje su dale pun doprinos trijumfu u teško osvojivoj Banjici. Želim da se zahvalim celoj ekipi na maksimalnom požrtvovanju u toku utakmice, iskazanom strpljenju i pravoj avanturi, koje su imale na putovanju. Zbog loših vremenskih uslova više od tri sata smo putovale do Beograda, a radost našoj pobedi u povratku,  pomutio je kvar na kombiju, tako da smo promrzle i izmorene u Novi Bečej stigle tek oko ponoći.

Pionir iz Subotice ima dva boda prednosti na tabeli. Da li to možete nadoknaditi?

- Naravno da možemo, pod uslovom da zadržimo trenutnu formu. Do kraja je ostalo da se odigra sedam kola, u subotu dočekujemo „Adu computers“ iz Novog Sada, zatim sledi gostovanje Apatinu,  a potom najznačajnija utakmica u nastavku,  derbi prvenstva u Novom Bečeju gde dočekujemo Subotičanke.  Sa Pionirom smo u Subotici u prvom delu prvenstva  igrale 4:4, što će nam biti dodatni motiv da maksimalno iskoristimo prednost domaće kuglane, bodovno se izjednačimo  i prvenstvo učinimo neizvesnijim.

S. Davidović

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija