Bečej Old gold počeo pripreme za nastavak prvenstva: Sneg i led kvare planove

  05 februar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Fudbaleri Bečeja Old gold su prošle nedelje počeli pripreme za prolećni deo prvenstva Područne lige Novi Sad. Bečejci su prve treninge posvetili sticanju kondicije, a za to koriste sportske sadržaje u OSC „Mladost“ i terene na obali Tise. Siniša Todorović, trener Bečeja, na raspolaganju ima 23 fudbalera:

- Sportski centar i dolma nam pružaju dobre uslove za prvi deo priprema, akumulaciju snage i fizičku izdržljivost. Kada nam vremenski uslovi dozvole, a tu pre svega mislim na teren bez snega, preći ćemo na rad sa loptom što igrači najviše i vole. Kostur ekipe je ostao isti kao i jesenas, a ekipu su napustili Osmajić i Lukač. To su učinili jer klub nema finansijskih mogućnosti za putne troškove njihovog dolaska i odlaska na treninge. Neizvesna je situacija i sa statusom Malića i Mrakića, ali će sve biti rešeno uskoro.

Da li će biti pojačanja tokom zimske „pijace“?

- Ne očekujem da klub dovede igrače sa strane, jer za tako nešto nemamo novca. Tim ćemo pojačati činjenicom da planiramo da aktiviramo igrače koji su nekada igrali za Bečej, a verujem da će i neki novi klinci iz našeg pogona iskočiti u prvi plan.

Tokom pripremnog perioda planirano je da odigrate osam pripremnih utakmica. Utakmica protiv Rusande je odigrana u sredu, u  nedelju (7. februar) protivnik bi trebao da bude Bačka iz Mola, a zatim slede utakmice protiv Srbobrana (10. februar), Obilića iz Novog Kneževca (13.), Ade (17.), Sloge (20.), ŽSK-a iz Žablja (24.) i Sente (27. februara). Šta će ti značiti ovi mečevi?

- Utakmice će nam poslužiti da što bolje uigramo sve linije u timu, pa je logično da svi koji konkurišu za tim dobiju i adekvatnu šansu da pokažu svoje umeće. Problem mogu da nam naprave snegom i ledom okovani tereni, ali nećemo igrati na silu. Ako se ne steknu regularni uslovi odložićemo pojedine utakmice, jer nema svrhe rizikovati povrede igrača. Nadam se da ćemo odigrati većinu planiranih mečeva.

Bečej Old gold je jesenji deo sezone završio na 8. mestu na tabeli sa 21 osvojenim bodom i skorom od pet pobeda, šest remija i četiri poraza. Kakve su ambicije u nastavku prvenstva?

- Želja nam je da odigramo za nijansu bolje nego što je to bilo u prvom delu i da osvojimo nekoliko bodova više nego jesenas. Obaveza je da pokušamo da još kojeg našeg igrača iz omladinskog pogona ubacimo u „vatru“ i da ga adaptiramo za ovaj rang takmičenja. Bio bih zadovoljan kada bi prvenstvo završili u gornjem delu tabele, ali to nije prioritet. Prioritet je da stvorimo ekipu koja će u naredne tri-četiri godine igrati kvalitetan fudbal. 

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija