Povratak Nikolića i Drobca u Jedinstvo: Počele pripreme

  29 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NOVI BEČEJ: Fudbaleri Jedinstva, kako je i planirano, pripreme za nastavak šampionata započeli su u nedelju 24. januara.

Trener Novica Glavaški je na stadionu kraj Tise izvršio prozivku, na prvom treningu osmoplasiranog tima Vojvođanske lige - Istok bilo je prisutno 18 fudbalera. Među njima su bili i povratnici u ekipu, Miljan Nikolić, koji je jesenas igrao za Hajduk iz Čuruga i Zoran Drobac koji se posle dvogodišnje pauze vratio u klub gde je stekao punu afirmaciju. Na prozivci nije bilo Žarka Đokića, koji je izrazio želju da promeni sredinu i pređe u redove  srpskoligaša iz Sente.
Fudbalere je pozdravio sportski direktor Arsen Tošić koji je uz reči dobrodošlice istakao:
- Želim da iskažem lično i zadovoljstvo rukovodstva kluba što u zimskoj pauzi nije došlo do osipanja ekipe, što će nam uz pojačanja koja su stigla biti lakše da ostvarimo cilj - opstanak u ligi. U nastavku prvenstva vodiće se žestoka borba za svaki bod, zato naredni period moramo maksimalno iskoristiti da se što bolje pripremimo. Rukovodstvo kluba će učiniti sve da i pored toga što nije prošao mesni samodoprinos koji je bio značajni izvor finasiranja, stvori što bolje uslove za rad. U toku su pregovori sa nekoliko sponzora koji će nam pomoći da naredni period, do ponovnog raspisivanja samodoprinosa, prevaziđemo bez većih posledica.
Sa programom rada fudbalere je upoznao trener Glavaški koji je rekao:
- Očekujemo jedno dinamično prvenstvo, u kojem će se više od polovine klubova boriti za opstanak. Startujemo početkom marta, a prvenstvo se završava krajem maja, što znači da u toku prvenstva neće biti mnogo vremena da se nadoknadi propušteno. U prvih deset dana rad ćemo fokusirati na opšte fizičke pripreme, a kako nemamo mnogo vremena subotom i nedeljom ćemo imati po dva treninga,  kombinovano na otvorenom i u sportskoj hali. Da bismo izborili opstanak veoma je važno da pored želje imamo pozitivan stav da to možemo, a ukoliko budemo imali takav pristup  sigurno je da ćemo to i ostvariti. Kao i u prvom delu prvenstva šansu će dobiti i neki mlađi igrači, pa su u prvi tim prekomandovani kadeti David Lalošević, Srđan Mesar i Marko Matić.
Trener Novobečejaca do nastavka prvenstva namerava da održi 35 treninga i da ekipa odigra pet-šest kontrolnih utakmica. Prva je 6. februara u Kikindi protiv istoimene ekipe.                  

S.D.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija