Vojvođanska liga - Istok: Vojvodina prva startovala

  22 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NOVO MILOŠEVO: Fudbaleri Vojvodine iz Novog Miloševa prvi su „upalili motore“ i počeli pripreme za nastavak prvenstva u Vojvođanskoj ligi - Istok koje je zakazano za 6. mart. Trener Dragan Vukajlović izvršio je prozivku u subotu (16. januara), a u nedelju je održao prvi trening kojem je prisustvovalo 18 fudbalera.

Da Novomiloševčani  zimsku pauzu nisu prespavali potvrđuju i mnogobrojne promene u igračkom kadru. Klub je napustilo pet fudbalera - golman Aleksandar Palfi, Aleksandar Bicok, Karlos Basta, Svetozar Kantar i Savo Martinović. Novajlije u timu predvodi iskusni napadač srpskoligaša OFK Kikinde Ivan Knežević, koji je ustupljen na šest meseci i Saša Čolak (19 godina) iz kikindskog ŽAK-a.  Zamene iskusnog golmana Palfija su Vanja Popović (23) iz OFK Kikinde i povratnik u matični klub Dušan Batančev koji je prošle godine sa uspehom branio gol Jedinstva iz Bočara.  
Predsednik kluba Zoran Golušin je uz dobrodošlicu fudbalerima istakao:
- Uprava će učiniti sve da vam obezbedi maksimalne uslove za rad, dobru i adekvatnu opremu, odgovarajući broj kontrolnih utakmica, a od vas tražimo maksimalnu odgovornost, zalaganje i disciplinu, jer samo tako možemo ostvariti cilj, a to je opstanak. Za to će nam biti dovoljno 24 boda. Kada se uzme u obzir da devet utakmica igramo na našem terenu mislim da ovom sastavu neće biti teško da ostvare cilj.  Što se tiče pojačanja, lista još nije zaključena pošto smo u pregovorima sa još nekoliko fudbalera.

Glavaški proziva u nedelju

NOVI BEČEJ: Novica Glavaški, trener Jedinstva iz Novog Bečeja, osmoplasiranog tima Vojvođanske lige - Istok, prozivku i prvi trening fudbalera zakazao je za nedelju (24. januar) na Gradskom stadionu sa početkom u 11 sati.

Trener Dragan Vukajlović je imao opravdanja za rani početak priprema:
- Mi nastavak prvenstva očekujemo na 11 poziciji, što znači da moramo biti maksimalno dobro pripremljeni, jer će u prolećnom delu prvenstva svaka utakmica za nas biti od velikog značaja. Pripreme smo počeli nešto ranije, sve zbog ranijeg nastavka prvenstva. Kompletne pripreme  ćemo obaviti u Novom Miloševu, gde imamo dobre uslove za rad. Održaćemo 40 treninga  i odigrati devet prijateljskih utakmica kako bi 6. mart i utakmicu sa Bačkom Topolom pred našom publikom što spremniji dočekali.

Kada planirate prvu proveru?

- Prvu kontrolnu utakmicu odigraćemo 30. januara u Melencima sa Rusandom, dok ćemo premijeru pred našom publikom imati 3. februara, kada nam u goste dolazi Naftagas iz Elemira. U planu su utakmice sa Begejom iz Žitišta, OFK Kikindom i Zadrugarom iz Lazareva.

Stevan Davidović


Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija