Obilazak zajedničkih investicija: Potpredsednik pokrajinske vlade u Bečeju

  12 januar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Potpredsednik pokrajinske vlade Đorđe Milićević sa svojim saradnicima posetio je 8. januara lokalnu samoupravu, gde je na radnom sastanku, koji je bio zatvoren za javnost, razgovarao sa čelnicima opštine. Potom su pokrajinski i lokalni funkcioneri obišli Dositejevu ulicu, čija je rekonstrukcija zaustavljena pre kraja decembra, a potom i sportski centar.

Novinarima je Milićević rekao da su predstavnici pokrajinske vlasti analizirali investicije koje su u toku u Bečeju, a koje realizuju pokrajinska vlada i opština, ali i da je razgovarano o budućim investicijama „koje će pokrajinska vlada putem svojim organa i institucija podržati u 2018. godini“.

Rekonstrukcija Dositejeve ulice vredi 56 miliona dinara (39 miliona pokrajina, 17 opština Bečej), odobren je i nastavaka radova u Dositejevoj, to jest izgradnja kružnog toka na Trgu Čilag, za oko 25 miliona dinara. U prethodnih godinu i po dana je pokrajinska vlada uložila oko 300 miliona dinara u Bečej, uz 100 miliona dinara učešća iz opštine, rekao je Milićević i dodao da je na sastanku sa čelnicima lokalne samouprave razgovarano i o stavljanju u funkciju geotermalne bušotine.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome da je nakon prekida radova u Dositejevoj rečeno da će rekonstrukcija ulice biti nastavljena čim se steknu povoljni vremenski uslovi, a poslednjih dana su visoke temperature za ovo doba godine, predsednik opštine Dragan Tošić je rekao da je nastavak radova planiran za 1. februar. „Jesu sada visoke temperature, ali to ne znači da će biti i za 5-6 dana. Početkom marta meseca bi trebalo da budu okončani radovi“. Tošić je rekao da će u martu mesecu početi i izgradnja kružnog toka na Čilagu i da se nada da će taj posao biti okončan u naredna dva-tri meseca.

U vezi sa sportskim centrom, čiji je najveći problem prokišnjavanje krova, Milićević je rekao da „želimo i tu investiciju da podržimo iz pokrajinskog budžeta u 2018. godini“, međutim, on je odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa tom investicijom čija je vrednost nešto više od 30 miliona dinara, rekao: „Očekuje se konkurisanje opštine, raspisani su konkursi u Upravi za kapitalna ulaganja. Naravno, danas smo tu da sagledamo situaciju, da vidimo koliko je ozbiljno oštećenje, a jeste, procenjena vrednost radova je između 33 i 35 miliona. U odnosu na pripremljenu dokumentaciju opština će konkurisati i sa ovim i sa drugim projektima, a u odnosu na prioritete Uprave i ceneći dokumentaciju koja bude predata, će se opredeliti sredstva za najznačajnije projekte. Verujem da ćemo moći i imati snage i finansijskih kapaciteta da u 2018. godini podržimo sve projekte o kojima smo danas razgovarali“.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija