Prva B liga: Šapčani u arhivi

  30 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vaterpolisti Bečeja 2005 ostvarili su i drugu pobedu u tekućem šampionatu Prve B lige. Bečejci su prošle srede savladali Šabac sa 7:11 (0:4, 2:2,3:2:2:3).

Iako su nastupili oslabljeni odsustvom kapitena Peslaća, Milovanovića i Kosovca, utakmica u Obrenovcu gde Šapčani nastupaju kao domaćini, počela je sjajno za Bečejce. Čvrstom, odgovornom i angažovanom igrom u odbrani nisu dozvolili domaćim vaterpolistima da razviju svoju igru, a i ono malo šuteva koji su pogodili okvir gola Tomašević je bez problema uhvatio. U isto vreme gosti su u napadu bili efkasni pa je posle osam minuta igre na semoforu stajalo 0:4 (golovi Strainova – dva,
Markovića i Cvetića). Kada su početkom drugog perioda igre Terzić i Kiza zatresli mrežu Šapca (0:6), akteri u bazenu, ali i gledaoci na tribinama, nazirali su ime pobednika.
Do odlaska na odmor Bečejci su smanjili gas pa su Šapčani preko Milovanova i Bogićevića stigli do 2:6. Vaterpolisti Bečeja su u nastavku utakmice igrali taman toliko koliko je bilo potrebno da održe visoko vođstvo, i da ne dozvole protivniku da pomisli na preokret.
Najefkasniji na utakmici bio je Stevan Strainov sa četiri postignuta gola, Čiplić je dao dva, a Marković, Cvetić, Tomićević, Terzić i Kiza po jedan.
Među igračima Bečeja 2005 bilo je vidno zadovoljstvo posle pobede u Obrenovcu, a najbolji strelac na utakmici je rekao:
- Pružili smo dobru partiju, dali svoj maksimum i zasluženo pobedili. Iako bi se po rezultatu reklo da smo do pobede došli lako, u bazenu nije baš bilo tako. Voda je bila pretopla i to nam je malo pravilo problem, ali smo se brzo adaptirali. Posle ubedljivog vođstva smo se malo opustili, a kada su Šapčani prišli na dva gola razlike ponovo smo ih „stisli“ i došli do druge pobede u prvenstvu.
U Prvoj B ligi sledi mini pauza, a utakmice 5. kola igraju se 9. januara. U OSC „Mladost“ dolazi Spartak (19.00), a mladi vaterpolista Bečeja očekuje pobedu:
- U pripremnom periodu igrali smo sa Spartakom, poznajemo ih, i znamo da su kasno počeli sa radom za tekuću sezonu. Iako su poslednji na tabeli, ne smemo ih potceniti. Moramo odigrati čvrsto i motivisano
kao protiv Šapca, i uspeh neće izostati.              

Posle utakmice u Obrenovcu došlo je do rokade na mestu trenera Bečeja 2005. Umesto Aleksandra Krstonošića koji je postao selektor ženske reprezentacije Srbije, na klupi Bečejaca sedeće Borko Marić. Marić je u igračkoj karijeri nastupao za Jodnu banju, a kao trener mlađih kategorija radio je u Mladosti, Šapcu i Osijeku.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija