JP Komunalac: Skuplje parkiranje od 1. aprila i proširena zona naplate

  30 mart 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Parkiranje u Bečeju od 1. aprila biće skuplje za 10 dinara: za sat vremena korišćenja parking mesta umesto sadašnjih 20 biće potrebno 30 dinara, a cena dnevne karte poskupljuje za 20 dinara, sa 100 na 120.

Rešenje o povećanju cene parkiranja, ali i o proširenju zone naplaćivanja parking mesta donelo je Opštinsko veće na predlog Javnog preduzeća Komunalac, koji gazduje parking mestima.

Zona parkiranja biće proširena na još četiri lokacije u Bečeju: ispred i prekoputa Gradskog muzeja (Glavna ulica ispred brojeva 25 i 28), kod pošte (Danila Kiša 1 i 3), ali i u ulici Svetozara Markovića (od ulice Šandora Petefija do Novosadske) pijačnim danima, subotom i utorkom, u desnoj traci puta.

Naplaćivanje parking mesta na pomenutim lokacijama biće započeto za oko dva meseca, kada će biti postavljena vertikalna i horizontalna signalizacija.

Parkiranje će se naplaćivati i u Dositejevoj nakon završetka rekonstrukcije ulice u kojoj se planira izgradnja četrdesetak parking mesta.

Besplatno parkiranje za Uskrs

Za vreme katoličkog i pravoslavnog Uskrsa parkiranje u Bečeju će biti besplatno – parkiranje se neće naplaćivati od 30. marta do 2. aprila i od 6. do 9. aprila.

Iz Komunalca je saopšteno da je proširenje zone parkiranja potrebno zbog povećanja prihoda od te delatnosti, a novac bi trebalo da bude korišćen za uređivanje prostora za parkiranje, obeležavanje parking mesta i njihovo tekuće održavanje.

Prilikom povećanja cene parkiranja, navodi se u obaveštenju Komunalca, vodilo se računa o cenama u drugim opštinama veličine Bečeja, u kojima se one kreću od 30 do 50 dinara. Navodi se i da još uvek aktuelna cena nije menjana osam godina.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija