Odbojka – Ib liga Srbije (m) 21. kolo: Bečejcima slamka spasa protiv Timoka

  01 april 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Odbojkaši Bečeja su u utakmici 21. kola I b lige Srbije večeras u Paraćinu pretrpeli poraz od ekipe Borca rezultatom 3:1.

Nije se očekivalo da Bečejci u nekompletnom sastavu u pretposlednjem prvenstvenom kolu mogu da iznenade bolje kotiranu ekipu Borca, ali je postojala nada da će mladi igrači MOK Bečej biti izuzetno motivisani i možda načiniti podvig s obzirom na to da se nalaze u grčevitoj borbi za opstanak, tako da bi, ako ne eventualna pobeda u Paraćinu, onda i poraz uz osvojena dva seta koji donose bod, bili izuzetno dragoceni u odnosu na konkurente za zadržavanje statusa u aktuelnom takmičenju.

Naime, uoči ovog kola Bečejci su bili na 10. mestu prvenstvene tabele sa 19 bodova koliko je imala i ekipa Topličkih vitezova iz Kuršumlije na pretposlednjem mestu, dok su odbojkaši Srem itona bili plasirani jedno mesto više iznad ekipe Bečeja sa 20 bodova.
Međutim, iznenađenje su napravili odbojkaši iz Kuršumlije. Oni su neočekivano u Leskovcu ubedljivim rezultatom 3:0 savladali ekipu Dubočice i sa osvojena 3 boda preskočili su dva stepenika i zauzeli 9. poziciju sa 22 boda i vrlo verovatno izborili opstanak.

U ostalim utakmicama 21. kola postignuti su sledeći rezultati:
Srem iton – Novi Sad 1:3
Bavanište – Banat 0:3
Dubočica – Toplički vitezovi 0:3
Timok – Užice 1:3
FAP Livnica – Loznica 1:3

Zanimljivo je da Leskovčani, inače četvrtoplasirani na tabeli sa 39 bodova uz 14 pobeda i 7 poraza, u dosadašnjem toku prvenstva na svom parketu su izgubili samo tri meča i to od lidera na tabeli, ekipe Loznice koja je će se naredne sezone nadmetati u I ligi Srbije, ekipe Užica i Timoka.

S druge strane, ekipa Topličkih vitezova na gostovanju, pored poslednjeplasirane ekipe FAP Livnica iz Prijepolja koja nema nijedan bod, a u dosadašnjem toku prvenstva osvojila je samo jedan jedini set, pobedila je još samo ekipu Timoka koja je rival Bečejcima u poslednjem kolu.

U slučaju da Bečejci savladaju Zaječarce u subotu, iako im opstanak prema rečima čelnika kluba nije imperativ, a da Toplički vitezovi ne pobede ekipu Bavništa, oni b bi se izjednačili po broju bodova sa odbojkašima iz Kuršumlije i verovatno bi zadržali status u aktuelnom takmičenju jer imaju bolju set razliku,  kao i od ekipe Srem itona koja je trenutno na 10. mestu sa bodom više od Bečejaca a dva boda zaostatka za Zaječarcima i u poslednjem kolu gostuje u Vršcu gde se sastaje sa ekipom Banata i takođe se nalazi u opasnoj zoni jer ukoliko ne osvoji nijedan bod u poslednjem kolu a Bečejci pobede Timok ili izgube sa 3:2 i osvoje bod, onda u niži rang se sele odbojkaši Sremske Mitrovice i Prijepolja.

U poslednjem kolu u subotu, 7. aprila sastaju se:
MOK Bečej – Timok
Novi Sad – FAP Livnica
Loznica – Borac
Užice – Dubočica
Toplički vitezovi – Bavanište
Banat – Srem iton

V.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija