„Kegel king“ ponovo odlaže otvaranje: Kuglana tek u januaru

  18 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Savremena kuglana izrađena po najvišim svetskim standardima u Domu zanatlija u ulici Zoltana Čuke neće biti otvorena do Nove godine kao što je najavljeno.

Naime, firma „Kegel King“ iz Sombora do predviđenog roka nije uspela da obavi sve radove. U objektu su urađeni grubi građevinski radovi, izgrađeni su toaleti, svlačionice, ima i grejanja, a trenutno se kreče prostorije. Prema rečima Zdenka Pavlica, savetnika u „Kegel Kingu“, najsavremenija kuglana je trebala da stigne  u Bečej oko katoličkog Božića, ali nemački proizvođač, zbog praznika, nije mogao da obezbedi dolazak inženjera koji bi trebali da učestvuju u postavljanju kuglane.
„Kuglana će stići u Bečej posle Nove godine, a početak montiranja smo predvideli za 11. januar. Biće nam potrebno sedam dana da je postavimo, a otvaranje će biti upriličeno do kraja januara. Posle krečenja krenućemo sa postavljanjem šankova, jer će objekat imati i kafe. Imamo nameru da kuglana koju ćemo instalirati ima posebna tehnološka rešenja, koja nema nijedna u Srbiji. Za to čekamo zeleno svetlo od Svetske kuglaške federacije, pa sada ne bih pričao o tome. Iako malo kasnimo, Bečej će do kraja januara imati jednu od najsavremenijih kuglana u Srbiji“, rekao je Pavlic.
Da podsetimo, „Kegel King“ je deo Doma zanatlija zakupio na 15 godina od Opšteg udruženja preduzetnika opštine Bečej, vlasnika objekta. Somborska firma se obavezala da će montirati kuglanu sa segmentnim pločama po standardima Svetske kuglaške federacije koja vredi oko 80.000 evra, a radovi na objektu vrede dodatnih 40.000 evra.  
Odlaganje otvaranja do Nove godine je drugo po redu, jer je prvobitno otvaranje savremene kuglane najavljeno za početak septembra.                  

S.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija