U Gradskom pozorištu: Premijera predstave „Gavrilo“

  18 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predstava  „Gavrilo“ Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta premijerno izvedena 11. decembra u velikoj sali Gradskog pozorišta, izazvala je veliko interesovanje publike.

Predstavu je režirala Mirjana Kolundžić Kuzmanović prema adaptaciji svojih i tuđih tekstova, a uloge su tumačili Siniša Tomić, Ana Jelić, Rajko Prkosovački, Miloš Blažin, Damir Hadnađev, Bojana Pejović, Gordan Ličanin, Mariana Milovanov, Stribor Dragićević, Filip Sadžakov, Gordana Adamov, Aleksandar Tomić, Jasna Ćuk, Žarka Svirčev, Marko Tanasković i Bojan Bačkalić.
Naizgled obična priča o svakodnevnom životu mladih govori o problemima savremenog društva. U potrazi za svojim mestom pod suncem, sa ogromnom životnom energijom, buntom i verovanjem da je ceo svet njihov, bivša deca, a budući mladi ljudi se suočavaju sa brojnim problemima. Lišeni pažnje, topline, ljubavi, razumevanja, podrške porodice, bore se sa izazovima i stupaju na svoj put, koji, nažalost, nije uvek pravi i najbolji...

Sudeći po reakcijama i komentarima publike, koju je u većini činila omladina, predstava je imala izuzetno dobar prijem.

O prvim utiscima nakon premijere, režiserka predstave Mirjana Kolundžić Kuzmanović je rekla:

- Zadovoljna sam, jer davno nisam videla puniju salu Gradskog pozorišta. Bila mi je čast da radim sa članovima omladinskog Dramskog studija i prezadovoljna sam njihovom glumom, jer najveći broj njih je prvi put stao na scenu. Nadam se da sam ih nečemu naučila i da ćemo nastaviti da igramo ovu predstavu.

Zašto je na plakatu predstave sve u negaciji: nepostojeći Dramski studio ne prikazuje predstavu u kojoj ne igraju...?

- Imam komentar, ali ne bih to tumačila, reći ću samo da smo možda hteli da skrenemo pažnju na nešto - rekla je Kolundžić.

Inače, svi članovi „nepostojećeg“ Dramskog studija mladih kažu da su zadovoljni predstavom, pogotovo odzivom publike.

Gostovanja u Vojvodini

Povodom premijere predstave „Gavrilo“, 15. decembra je održana i konferencija za novinare na kojoj je, zbog velikog interesovanja, najavljeno ponovno izvođenje predstave 21. decembra u 19.30 časova. Rediteljka Mirjana Kolundžić Kuzmanović je rekla da je predstava „Gavrilo“ upravo ono što Kreativni centar Gradskog pozorišta neguje u ovoj sezoni, program „mladi za mlade“ i već postoje pozivi za gostovanja u Kuli, Crvenki, Senti, Novom Bečeju, Zrenjaninu, Novom Sadu... „Ono što je malo obeshrabrujuće jeste nedostatak finansijskih sredstava, jer nas ima sedamnaest i sam put do izvesne destinacije nam je problem. Ovom prilikom apelujemo na privrednike da nam pomognu, kako bi članovi Dramskog studija za mlade konačno dobili mogućnost i priliku da gostuju sa ovom predstavom“, rekla je Kolundžić Kuzmanović.

LJ.M.Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija