Nagrada za istraživačko novinarstvo NUNS-a i Ambasade SAD: Serijal Bečejskog mozaika o ekološkom problemu nominovan za nagradu

  30 april 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Serijal istraživačkih priča Bečejskog mozaika o povišenim vrednostima teških metala u dvorištima dve obrazovne ustanove u Bečeju nominovan je za godišnju nagradu za istraživačko novinarstvo koju dodeljuju Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Ambasada SAD u Beogradu.

Priče o ekološkim problemima u Bečeju nominovane su u kategoriji štampanih medija, u kojoj su pored novinarke Bečejskog mozaika Kristine Demeter Filipčev (http://becejski-mozaik.co.rs/stampano-izdanje/fond-za-zastitu-zivotne-sredine-opstine-kako-ce-i-da-li-ce-biti-potroseno-oko-290-hiljada-evra; http://becejski-mozaik.co.rs/stampano-izdanje/u-decjem-vrticu-i-u-skoli-u-beceju-povecana-koncentracija-bakra-i-kadmijuma-u-zemljistu; http://becejski-mozaik.co.rs/kolumne/fokus/povisene-vrednosti-kadmijuma-i-bakra-u-dvoristu-skole-i-vrtica-rezultati-analize-kao-testament) nominovani i Aleksandra Popović za serijal tekstova o preusmeravanju aviona sa teritorije Srbije, objavljen u dnevnom listu Danas u julu i avgustu 2017. godine i Saša Stojković za serijal tekstova pisanih za novine „Vranjske“ u vreme gašenja tog nedeljnika, objavljenih od jula do septembra 2017. godine.

Ove godine na konkurs se prijavilo oko 50 novinara sa 115 medijskih tekstova i priloga. Prijave je razmatrao četvoročlani žiri: novinarka Danica Vučenić i novinari Slobodan Arežina, Milorad Ivanović i Veljko Popović, koji je doneo odluku o nominacijama u tri kategorije – elektronski (TV, radio), štampani i on-line mediji. U tri kategorije nominovano je 12 istraživačkih priča za godišnju Nagradu za istraživačko novinarstvo koja se dodeljuje trinaestu godinu zaredom. Pobednički radovi će biti objavljeni na svečanosti koja se tradicionalno održava na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, 8. maja.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija