U utorak na sednici SO Bečej: Novi kredit od 45 miliona

  25 maj 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Odluka o dugoročnom kreditnom zaduženju opštine do 45,5 miliona dinara u 2018. godini koje je odobrilo Ministarstvo finansija, trebalo bi da bude usvojena u utorak, na 32. sednici Skupštine opštine.

Iz kredita se planira finansirati projekat opremanja termalne bušotine u Bečeju u iznosu od 24 miliona dinara, koliko je planirano u rebalansu opštinskog budžeta, za IPA projekat izgradnje male marine u Bečeju, takođe je rebalansom budžeta planirano 17 miliona dinara, a taj novac treba da bude refundiran nakon završetka projekta i pravdanja potrošenog novca, a 4,4 miliona je u rebalansu planirano za kupovinu dva vozila umesto sadašnjih „zastavinih“ koje koristi opštinska inspekcija.

Na dnevnom redu sednice je još 16 tačaka, među kojima i odluka o sprovođenju i tekst konkursa za izbor direktora JP Vodokanal (direktoru tog javnog preduzeća 4. novembra ističe mandat), rešenja o saglasnosti na program poslovanja opštinskog preduzeća Link FTO i na program rada Centra za socijalni rad u 2018. godini, usvajanje finansijskog izveštaja PU „Labud Pejović“ u 2017. godini i saglasnost na odluku upravnog odbora vrtića o raspoređivanju suficita i izveštaja o radu Centra za socijalni rad u 2017. i saglasnost na odluku o raspoređivanju suficita ustanove socijalne zaštite.

Trebalo bi, zatim, da odbornici donesu nekoliko rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta iz javne svojine opštine, kao i kadrovske odluke.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija