Pokušaj protesta zbog cene goriva i u Bečeju: Blokada koja nije blokada

  09 jun 2018
Ocenite ovaj članak
(4 glasova)

Blokada kružnog toka u Bečeju u znak protesta zbog visokih cena goriva organizovana je danas, 9. juna, oko 17 sati, međutim, umesto od 17 do 19 sati, putevi ka Novom Sadu i Novom Bečeju bili su neprohodni svega petnaestak minuta.

Na protestu je bilo desetak vozila, međutim, u jednom trenutku odblokiran je jedan pravac kružnog toka i to je značilo i kraj blokade, jer je policija usmeravala automobile u tom pravcu koji su na taj način slobodno prilazili iz i ka pravcu Novog Bečeja i Novog Sada. Inače, građani koji su želeli da protestuju okupili su se ispred jednog kafića u Zelenoj ulici.
Skup je obezbeđivalo nekoliko policajaca u uniformi i u civilu, među njima i komandir bečejske policije Aleksandar Đorđević. Policajci su fotografisali registarske tablice zaustavljenih vozila.

Protest je iniciran juče na društvenoj mreži – dan nakon što su u mnogim gradovima u Srbiji vozači zaustavili oko 17 sati vozila u znak protesta zbog visokih cena goriva.
O tome zbog čega je nakon 15 minuta blokade postao prohodan deo kružnog toka, jedan od inicijatora je rekao:
- Prvo je bila blokada kružnog toka, međutim, zamoljeni smo od strane policije da pomerimo vozila da ne bi smetali i da svoje nezadovoljstvo iskažemo u zaustavnoj traci, to jest u ovoj traci pored puta.
- To znači da je, u principu, prekinuta blokada koja je trajala svega 15 minuta.
- U principu nije, nego se samo propuštaju vozila koja su tu, ne znači da vozila neće naići opet.

Vozila su nailazila ponovo, međutim, slobodno su prolazila i na taj način praktično je okončana blokada.
Za sada se ne zna da li će sutra ili od ponedeljka ponovo biti organizovan protest građana, mada je nekolicina onih koji su danas pokušali da blokiraju kružni tok, na licu mesta i  na društvenim mrežama konstatovala da se tako protest ne organizuje, te da je današnje okupljanje ličilo na cirkus.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija