Dom zdravlja Bečej: Novo sanitetsko vozilo

  08 jun 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Domu zdravlja u Bečeju je pokrajinska vlada 5. juna dodelila novo sanitetsko vozilo s pratećom medicinskom opremom.

Osim direktorki bečejske zdravstvene ustanove Kosani Nešić, predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović na platou ispred Vlade Vojvodine uručio je ključeve sanitetskih vozila direktorima još 20 zdravstvenih ustanova iz Vojvodine u ukupnoj vrednosti 100 miliona dinara. Mirović je rekao da je većina sanitetskih vozila namenjena manje razvijenim opštinama u cilju pristupačne, kvalitetne i ujednačene zdravstvene zaštite građana Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković rekao je da je donacija deo projekta „Obezbeđenje prioritetnih potreba zdravstvenih ustanova za sanitetskim vozilima“, imajući u vidu, kako je rekao, da sanitetska vozila u Vojvodini, na godišnjem nivou, pređu preko pet miliona kilometara i zbrinu 300 hiljada pacijenata. Sanitetska vozila donirana su Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Kliničkom centru Vojvodine, opštim bolnicama iz Kikinde i Sente i domovima zdravlja u 17 opština Vojvodine.

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović rekao je da će do kraja godine biti „otvoren rekonstruisan deo Opšte bolnice u Pančevu, radi se i na rekonstrukciji nekoliko klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine, a u pripremi je i uređenje bolnica u Subotici, Senti i Somboru“. Dodao je da je Vlada Vojvodine obezbedila i magnetnu rezonancu za Dečju bolnicu u Novom Sadu, koja će biti stavljena u funkciju tokom leta, da je spreman projekat za Kamenicu 3 i da će nova zgrada Hitne pomoći u Novom Sadu biti otvorena tokom juna.

Priredio: B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija