Trg Čilag: Pregovori za rekonstrukciju

  22 jun 2018
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Pregovarački postupak bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda za rekonstrukciju Trga Čilag u Bečeju trebao je biti okončan 21. juna (u vreme zaključenja ovog broja novina).

Lokalna samouprava u tom postupku planira da nabavi radove na rekonstrukciji raskrsnice ulica Miloša Crnjanskog, Endrea Žilinskog, Zoltana Čuke i Dositejeve, pozvane su dve grupe ponuđača za podnošenje ponuda: grupa ponuđača „Put invest“, Sremska Kamenica, Slobodan Vujkov PR „Elektro liv“, Bečej i Željko Milić PR, „Elektrolumen“, Lukićevo i grupa ponuđača JKP PUT, Novi Sad i „Invest inženjering“, Novi Sad.

Dokumentacija

Ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kružnog toka na Trgu Čilag u Bečeju i projekta za izvođenje radova na rekonstrukciji Dositejeve ulice 26. aprila 2017. godine je odlukom predsednika opštine, nakon postupka javne nabavke i izveštaja opštinske komisije o stručnoj oceni ponuda, dodeljen grupi ponuđača, Birou za projektovanje „BIA projekt“ iz Novog Sada i firmi „Tesla sistemi“ iz Novog Beograda. Procenjena vrednost javne nabavke bila je 2,75 miliona dinara, a upravo tu cenu je ponudio izabrani ponuđač (bez PDV-a). U postupku javne nabavke ponude su podnela još dva ponuđača: „Andzor engineering“ iz Novog Sada po ceni od 1,2 miliona dinara i Biro za projektovanje „Confing“ iz Novog Sada za 2,5 miliona dinara.
Uprkos tome što u postupcima javnih nabavki u velikom broju slučajeva bude izabrana najjeftinija ponuda, to ovde nije slučaj, jer, kako se navodi u odluci o dodeli ugovora, ponude dva pomenuta ponuđača nisu sadržale „dokaze kojima se dokazuje ispunjenost dodatnih uslova koji su predviđeni konkursnom dokumentacijom“, te je komisija predložila odbijanje tih ponuda.

Podsetimo da je rekonstrukciju Dositejeve ulice radila grupa ponuđača na čelu sa firmom „Put invest“ iz Sremske Kamenice, koji je u tom poslu nastupio sa članovima „Put invest“ PZP iz Bačkog Petrovca, VD „Jugokop Podrinje“ iz Šapca, Slobodan Vujkov PR „Elektro liv“ iz Bečeja, Željko Milić PR SZR „Elektrolumen“ iz Lukićeva, sa podizvođačem „Bexaton plus“ iz Loznice.
Predstojeći radovi su pripremni i zemljani radovi, izgradnja kolovozne konstrukcije, odvodnjavanje, izgradnja elektroenergetskih instalacija i saobraćajne signalizacije.
Rok za izvođenje radova iznosi maksimum 60 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.
Ranije su predstavnici pokrajine i lokalne samouprave izjavili da je vrednost tog ulaganja oko 40 miliona dinara, pokrajinsko učešće je 25 miliona, a opštinsko 8 miliona dinara.                       

R.M.


Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija