Na sednici bečejskog parlamenta: Rebalans budžeta usvojen bez rasprave

  06 jul 2018
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Skupština opštine je danas (6. jula) na dvadesetominutnoj sednici usvojila drugi po redu rebalans opštinskog budžeta, bez ijedne reči rasprave.

Potom je doneta odluka o godišnjim nagradama opštine Bečej, koje će biti dodeljene za Dan Bečeja, 1. avgust.  

Godišnje nagrade biće dodeljene u oblasti privrede generalnom direktoru PIK „Bečej” Petru Pješčiću, u oblasti poljoprivrede direktoru komercijale, savetniku i ugovaraču u „Agropromet“ d.o.o. Janošu Anđalu, u oblasti umetnosti slikaru Tiboru Šipošu, u oblasti sporta kajakašu Marku Tomićeviću, u oblasti medicine lekaru opšte prakse dr Đuli Koncu, u oblasti teologije svešteniku Dejanu Stanojevu, a u oblasti obrazovanja Tehničkoj školi.

Za godišnje nagrade podneto je ukupno 13 inicijativa.

Predsednik komisije koja je donela predlog za dodelu godišnjih nagrada Dalibor Kekić je pozvao sve odbornike da jednoglasno prihvate predlog, pre svega zbog onih kojima će biti dodeljena priznanja, ali se to nije desilo.

Odbornik Ištvan Tari (DZVM) naveo je da bi trebalo da se zna šta su kriterijumi prilikom dodele nagrada, a po njegovom mišljenju reč je o političkim kriterijumima. Predsednik Skupštine opštine Nenad Tomašević odgovorio je Tariju da prilikom izbora nagrađenih ne igra nikakvu ulogu politika, nagrađeni nisu članovi stranaka, da je izbor urađen po propisima, te da mu nije jasno o kakvoj politici Tari priča.

Krajem sednice Skupštine opštine predsednik opštine Dragan Tošić odgovorio je na pitanja Stevana Kosanovića („Samo lokalno“) o tome kada će biti popravljena mala fontana na trgu i da li će biti izgrađena nova igrališta za decu. Tošić je rekao da se mala fontana popravlja, te da se nada da će se osposobiti za rad u narednih 5-6 dana. Što se dečjih igrališta tiče, rekao je da će ona biti popravljena, ali „to što želimo da uradimo jeste da u budžet za narednu godinu uvrstimo desetak dečjih igrališta. Mi smo dva igrališta već postavili ove godine u I mesnoj zajednici, jer je mesna zajednica tražila sredstva od nas u svom budžetu, pa su raspisali javnu nabavku. Pošto ostale mesne zajednice to nisu uradile, mišljenja smo da to mi treba da uradimo kao opština i da igrališta damo na upravljanje Komunalcu. Sledeće godine ćemo sigurno srediti igrališta i pokrićemo sva naseljena mesta opštine, a postojeća – koje mogu da se poprave – ćemo popraviti“.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija