Zbog sumnje za nasilje u porodici, prinude i ugrožavanja sigurnosti: Danas održan glavni pretres

  13 septembar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sudija Osnovnog suda u Bečeju Karolj Šmit danas, 13. septembra, održao je glavni pretres u predmetu nasilje u porodici, prinuda i ugrožavanje sigurnosti, kom su osim optuženog B.P. (1961) i oštećene S.V. (1948) iskaze dali i svedoci.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 27. septembar, kada bi trebalo da svedoči i sveštenik P.P. iz Bačkog Petrovog Sela, koji se nije pojavio na današnjem pretresu jer se nalazi u inostranstvu.

Podsetimo, B.P. je osumnjičen da je izvršio krivično delo nasilje u porodici i ugrožavanje sigurnosti na štetu S.V., štićenice manastira Uspenje presvete Bogorodice u Bačkom Petrovom Selu i 8. jula nakon privođenja i predloga za određivanje pritvora u Osnovnom sudu u Bečeju dežurni sudija mu je odredio pritvor do 30 dana u Okružnom zatvoru u Zrenjaninu, koji mu je potom produžen do 28. septembra.

U optužnom predlogu se navodi da je B.P. u manastiru u Bačkom Petrovom Selu ugrozio svoju nevenčanu suprugu, oštećenu S.V. (fizički nasrtaj, seksualno zlostavljanje i da ju je naterao da benzinom zapali auto u okviru manastira), te da je pretio i svedocima.

B.P. je negirao optužbe, a njegov branilac po službenoj dužnosti je zatražio saslušanje svedoka iz Beograda kako bi se utvrdilo da optuženi nije bio u Bačkom Petrovom Selu kada su izvršena krivična dela. S druge strane tužilac se protivio pozivanju novih svedoka jer je optuženog policija istog dana (sredina juna) uhvatila u Bačkom Petrovom Selu. Branilac je kazao na suđenju da po izveštaju veštaka povrede oštećene bile su stare bar nedelju do dve dana.

Optuženi B.P. je negirao svoju krivicu i rekao da je oštećenu seksualno zlostavljao sveštenik.
Oštećena S.V. je ostala pri svojoj ranijoj izjavi da ju je zlostavljao optuženi.

Dva svedoka su izjavila da su pre paljenja automobila u krugu manastira primetili da S.V. ima modrice na licu. S.V. je smeštena u Gerontološkom centru u Bečeju.
Optuženi je već osuđivan za krivična dela sa elementima nasilja.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija