Odštampajte ovu stranicu

Naučno-kreativna radionica „Pipeta“: Otkrivanje sveta istraživanjem

  09 oktobar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Naučno-kreativna radionica „Pipeta“ za decu od 6 do 11 godina starosti počinje da radi u Kreativnom centru Gradskog pozorišta (nekadašnji „Libero“) od 13. oktobra.

Radionice će voditi profesorka fizike Suzana Dovijarski Stankin i profesor biologije Dejan Stankin.
„Pipeta“ je osmišljena da deca kroz kreativan rad, naučne oglede istražuju i upoznaju zakonitosti prirode i sve sto ih okružuje, da uče da razmišljaju, rade u grupama i stvaraju.

Organizatori „Pipete“ kažu da je radionica nastala kako bi deci i roditeljima olakšala i ulepšala obaveze koje im godine donose. „O čemu je zapravo reč? Kao nastavnica fizike i organizatorka ’Pipete’ susretala sam se sa raznim problemima na redovnoj nastavi, gde je većina dece izgubila motivaciju i zelju da uči, istražuje i otkriva nove stvari. Škola nije koncipirana tako da se deca uče da misle, da koriste logiku, da razvijaju svoje veštine, već se samo reprodukuje i uči napamet. Nauka tako ne funkcioniše. Zamisao je da na našim radionicama deca uspostave interakciju sa svojim okruženjem tako što otkrivaju i manipulišu objektima, dolazeći do odgovora kroz eksperimente“, navela je Suzana Dovijarski Stankin.

„Pipeta“ će od 13. oktobra da radi svake subote u dva termina, od 9 do 10.30 časova sa decom od 6,7 i 8 godina, a od 10.30 do 12 sa učenicima od 9, 10 i 11 godina.
Cena jedne radionice u trajanu od 90 minuta je 300 dinara, a četiri mesečno 1.000 dinara. Sav materijal za decu obezbeđuje organizator.

Broj mesta je ograničen. Prijave na brojeve telefona: 064-11-500-69 i 063-54-52-20.

B.M.