Gradsko pozorište: U četvrtak monodrama „Lazar“

  11 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Monodrama „Lazar“ Miodraga Petrovića, prvaka drame SNP-a, nastala kao drugi deo dramske trilogije „Čudesni svet Dunđerskih“ autora Zorana Subotičkog, biće prikazana u četvrtak 14. februara u sali  Gradskog pozorišta u Bečeju s početkom u 19 časova.

foto:WikipediaPredstava koju je režirao Ljuboslav Majera govori o shvatanju života jednog od najtalentovanijih poslovnih ljudi druge polovine XIX i početka XX veka sa ovih prostora, koji se sa uspehom bavio poljoprivredom, industrijom, bankarstvom, trgovinom, njegovim odnosima sa bližnjima, sa ćerkom Lenkom, prijateljem Lazom Kostićem … i prikazuje slojevitu ličnost jednog misaonog čoveka, dobrotvora i zadužbinara kakav je bio Lazar Dunđerski.

"Mi smo, kao što znate došav ovde, u ovu ravnicu, mnoge narode zatekli. I vidili smo šta i kako oni rade. Posebno šta i kako rade Nemci i Mađari! Od tog sveta smo mi Dunđerski puno toga naučili, od Nemaca i Jevreja ponajviše, i svakako od Mađara. Nije ni njima sve to bogatstvo sa neba palo… Priznajem, evo priznajem da sam bio zadivljen njihovim imanjima, dvorcima, životom kojim su živeli i od malena želeo sam da i mi, Dunđerski, budemo ravni s njima. Ako ne i viši, da većma imamo!”

Cena ulaznice je 300 dinara, rezervacije 021/6915-336

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija