Galerija „Krug“ povodom 30 godina od smrti : Izložba o Danilu Kišu

  19 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Povodom 30 godina od smrti Danila Kiša (1935-1989), a na dan njegovog rođenja (22. februar), Gradsko pozorište Bečej organizuje izložbu i predavanje o jednom od najvećih pisaca jugoslovenske književnosti.

Svečano otvaranje izložbe održaće se u petak, od 18 časova u galeriji „Krug“ Gradskog pozorišta.
Izložba je originalno postavljena 2009. godine u Biblioteci grada Beograda, povodom 20-godišnjice Kišove smrti, a autorka je Olga Krasić-Marjanović iz Beograda. Na ovoj izložbi koja je proputovala mnoge gradove i zemlje, a poklonjena joj je značajna pažnja i u Parizu, posetioci će moći da vide isečke iz najvažnijih perioda piščevog života: od Subotice i Novog Sada, preko Mađarske, Cetinja i Beograda, do Lila, Bordoa i Pariza. Na izloženim plakatima, pored mnogobrojnih fotografija, predstavljeni su i strana izdanja Kišovih knjiga, rukopisna građa, važniji tekstova i izdanja i drugo.

Nakon otvaranja izložbe, biće održano predavanje „Danilo Kiš – 30 godina kasnije“ od 18.30 u prostorijama Kreativnog centra Gradskog pozorišta. Na predavanju će govoriti prof. dr Vladimir Gvozden, vanredni profesor na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, i Olga Krasić Marjanović, autorka izložbe.

Ulaz je besplatan.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija