Otvoren kružni tok na Trgu Čilag: Osmica za veću bezbednost

  23 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kružni tok na Trgu Čilag je 28. decembra, dva dana nakon isteka produženog roka za izgradnju, presecanjem crvene vrpce i zvanično pušten u saobraćaj i tako je višemesečna neprohodnost nekoliko ulica  u užem centru grada ukinuta.

Crvenu vrpcu prilikom puštanja u rad kružnog toka presekli su potpredsednik pokrajinske vlade Đorđe Milićević i predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Izgradnja kružnog toka neobičnog oblika (liči na osmicu) koji je prethodno bila nebezbedna raskrsnica pet ulica, koštala je 34,1 milion dinara, od toga je Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila 25,2 miliona, a lokalna samouprava 8,9 miliona dinara.

Đorđe Milićević je izjavio da se završetkom kružnog toka, nedavno rekonstruisanim gradskim trgom i potom i Dositejevom ulicom koja „ulazi“ u novi kružni tok stvara infrastrukturna celina u centru Bečeja. On je istakao i da je ukupna vrednost prethodno kompletno rekonstruisane Dositejeve ulice bila oko 55 miliona dinara.

Dragan Tošić je govorio o tome da je na Trgu Čilag pre izvođenja građevinskih radova rekonstruisan vrelovod i vodovod. On je rekao da je pre otvaranja kružnog toka na Trgu Čilag urađena saobraćajna signalizacija i postavljena je javna rasveta, a najavio je i ozelenjavanje raskrsnice.
Predsednik opštine govorio je i o planiranim radovima u ovom delu Bečeja u toku 2019. godine: o rekonstrukciji dela ulice Miloša Crnjanskog od Trga Čilag do ulice Zmaj Jovine i ulice Zoltana Čuke do semafora u Glavnoj ulici.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, jer na Trgu Čilag sada nema nijednog parking mesta – to je i logično, jer se radi o raskrsnici ulica – a na tom mestu se nalazi zgrada kolektivnog stanovanja, Tošić je rekao da ima dovoljno mesta za parkiranje u Dositejevoj ulici, a planirana je i izgradnja novih parking mesta u ulici Miloša Crnjanskog.

Pokrajinska delegacija je pre otvaranja novog Trga Čilag posetila sportski centar „Đorđe Predin Badža“, jer je u toj ustanovi u drugoj polovini 2018. godine, većim delom novcem iz Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, rekonstruisana krovna konstrukcija. Taj posao bio je vredan oko 37 miliona dinara i sada, s obzirom na to da je na ravan krov sportskog centra postavljena i hidroizolacija, ne bi trebalo da se desi prokišnjavanje sportske hale, ali je potrebno krečenje i popravka parketa u hali zbog oštećenja od vlage.

Inače, garancija za popravljenu krovnu konstrukciju je 20 godina.

Deo krova na ulasku u sportski centar napravljen je od staklenih ploča, ali, iako je planirana i sanacija tog dela, taj posao zasad neće biti urađen.
Za januar mesec ove godine direktor sportskog centra Dejan Stanojev najavio je krečenje hale, čiji su zidovi vidno oštećeni od kiše.

Za krečenje, a taj posao od izgradnje sportskog centra, kako je novinarima rečeno, nikad nije urađen, potrebno je više od milion dinara.
Sportski centar su osim bečejskih zvaničnika i potpredsednika pokrajinske vlade Đorđa Milićevića obišli i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija