Na prednovogodišnjoj sednici Skupštine opštine: Pitanja o radu i zaposlenima u Komunalcu

  24 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na poslednjem zasedanju Skupštine opštine Bečej 2018. godine odbornici opozicije i predstavnici vlasti najviše su diskutovali u vezi sa programom poslovanja Javnog preduzeća Komunalac u 2019. godini. Odbornici GG „Samo lokalno“ predočili su niz primedaba na broj zaposlenih u Komunalcu – trebalo bi zaposliti više ljudi po propisima, međutim, kako su ukazali predstavnici vlasti, postoji zakon koji ne dozvoljava zapošljavanje u javnom sektoru, te su propisi u koliziji.

Na pitanje predsednika Skupštine opštine Nenada Tomaševića i predsednika opštine Dragana Tošića, kako bi odbornička grupa „Samo lokalno“ rešila taj problem, odbornik te grupe Stevan Kosanović nije želeo da odgovori.

Opozicija je, osim na to da Komunalac ne poštuje uredbu o broju zaposlenih po delatnostima, imala je primedbe i na „pravni okvir“ poslovanja komunalnog preduzeća, na kvalitet čišćenja javnih površina, na rad zoohigijene, na loše stanje gradske pijace itd.
Odbornička većina je na poslednjoj sednici bečejskog parlamenta u prošloj godini stavila van snage odluku o obliku, sadržini i načinu vođenja knjige gostiju za fizička lica koja pružaju usluge smeštaja i ishrane u domaćoj radinosti na teritoriji opštine, dala saglasnost na program poslovanja Komunalca u 2019. godini.

Inače, programi poslovanja javnih preduzeća trebalo je da budu usvojeni do kraja decembra prošle godine, ili, najkasnije, treba da dostave svoje programe poslovanja Opštinskom veću na razmatranje u dvonedeljnom roku nakon donošenja opštinskog budžeta – budžet je donet 26. decembra.
Zasad su na sednicama Skupštine opštine usvojeni samo programi rada Komunalca i „Potisja“ (ovo drugo nije javno preduzeće, već društvo sa ograničenom odgovornošću u većinskom vlasništvu opštine).

Bečejski poslanici su dali saglasnosti na Poseban program korišćenja sredstava iz budžeta opštine Bečej za JP Komunalac za 2019. godinu, doneli su rešenja o pokretanju postupka za otuđenje nepokretnosti parcele broj 554/2 KO Bečej upisane u LN broj 13754 KO Bečej iz javne svojine opštine Bečej neposrednom pogodbom i o pokretanju postupka otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Bečej neposrednom pogodbom radi ispravke granica susednih parcela broj 420/23 KO Bačko Gradište i broj 420/19 KO Bačko Gradište, a doneli su i rešenje o izmeni i dopuni rešenja o određivanju doktora medicine Doma zdravlja za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove i izdavanje potvrde o smrti.

Krajem sednice je član Opštinskog veća zadužen za poslove u oblasti turizma Miomir Jelenić odgovorio na ranije postavljeno pitanje odbornika Milana Bokuna o uređenju, to jest ponovnom postavljanju dečjeg igrališta u Picoderu pored kanala, rekavši da će novo igralište biti izgrađeno tokom 2019. godine.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija