Inspekcijski nadzor na Tisi: Uklanjanje plutajućih objekata bez dozvole

  22 mart 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)


Odsek za inspekcijski nadzor lokalne samouprave najavio je da će početkom aprila  započeti inspekciji nadzor na desnoj obali Tise u Bečeju.

Navodi se da se obaveštavaju privredni subjekti, pravna i fizička lica, korisnici obale i vodenog prostora da će se početkom aprila obavljati vanredan inspekcijski nadzor na delu obale i vodenog prostora reke Tise, odnosno desne obale Tise na teritoriji naselja Bečej – stacionaža 73+015 do 74+427 zbog potrebe da se zemljište privede planom određenoj nameni, u skladu sa Odlukom o korišćenju obale i vodenog prostora na unutrašnjim vodama na teritoriji opštine Bečej.

„Ako je korisniku dela obale i vodenog prostora po bilo kom osnovu prestalo da važi rešenje o odobrenju koje izdaje organ uprave nadležan za poslove urbanizma, obaveštavamo vas da ste dužni da uklonite plutajući objekat; delove obale i vodenog prostora dovedete u prvobitno stanje, prestanete sa korišćenjem priključaka mreže gradske komunalne infrastrukture i  pristupnog puta i da obezbedite njihovo nesmetano korišćenje“, piše u obaveštenju i dodaje se da korisnik dela obale i vodenog prostora dužan je da nadležnom komunalnom i saobraćajnom inspektoru omogući nesmetan inspekcijski nadzor, stavi na uvid potrebna dokumenta i da u roku koji inspektor odredi dostavi sve potrebne podatke kao i da postupi po nalogu inspektora.

„U skladu sa članom 17. Zakona o inspekcijskom nadzoru, nadležni komunalni i saobraćajni inspektor će otpočinjati nadzor bez pisanog obaveštavanja nadziranog subjekta, zbog toga što postoje razlozi za neodložno postupanje“, piše u obaveštenju.

Razlog „za neodložno postupanje“ je, prema podacima novinara, postavljanje montažne konstrukcije male marine u okolini stepeništa na obali Tise, a to se očekuje krajem aprila i u maju mesecu. Projektom utvrđeni rok za završetak postavljanja male marine je kraj jula meseca.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija