Radna grupa za mrežu škola: Jednoglasan zaključak da sve škole opstanu

  29 mart 2019
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Radna grupa lokalne samouprave za izradu predloga elaborata o mreži osnovnih škola u opštini Bečej danas je donela jednoglasan zaključak da na teritoriji opštine Bečej ostane mreža škola iz 2015. godine – to znači da je radna grupa odustala od predloga da se zatvori škola „Petefi Šandor“ u Donjem gradu.

Naime, Opštinsko veće je 18. marta donelo odluku da predlog elaborata o mreži osnovnih škola na teritoriji opštine Bečej kojim je predloženo zatvaranje škole „Petefi Šandor“ vrati na doradu radnoj grupi.

O tome je tada predsednik opštine Dragan Tošić rekao: „Mi smo kao Opštinsko veće morali da donesemo odluku o predlogu elaborata i doneli smo odluku da se vrati radnoj grupi na razmatranje. Mislim da će Opštinsko veće nakon dorade dati saglasnost na elaborat. Mi smo mogli da damo saglasnost na sadašnji predlog elaborata ili ne, a iskoristili smo mogućnost da vratimo predlog na doradu, jer želimo da postoji konsenzus po tom pitanju. Predlog je bio da se zatvori škola. Opštinsko veće ne misli da tako treba i tražimo doradu elaborata. Dali smo smernice kako Veće o tome razmišlja. Predlog radne grupe je bio zatvaranje škole i javnost je reagovala kako je reagovala na predlog elaborata, koji nije prihvaćen. Kada se takve stvari rade, želim konsenzus. Predlog Opštinskog veća prema radnoj grupi je da se da predlog da se ne zatvori škola ili da se predloži spajanje dve škole“.

Informacije novinara o tome da će zaključak radne grupe da sve osnovne škole u opštini opstanu kao i do sada – takva je mreža škola bila 2015. godine – biti upućen Opštinskom veću da ono donese konačan predlog, te da u elaboratu ništa nije promenjeno osim toga da ne postoji predlog zatvaranja škole „Petefi Šandor“, potvrdila je predsednica radne grupe i pomoćnica predsednika opštine za oblast obrazovanja Suzana Đukić.

Inače, rok za izradu elaborata istekao je 27. marta, a postoji mogućnost produženja do 30 dana za izradu predloga nove mreže osnovnih škola, mada je već sada jasno da će i taj rok biti prekoračen, jer novi predlog ponovo treba da bude na javnoj raspravi 15 dana. U tom slučaju odluku o mreži škola u Bečeju donose nadležni pokrajinski sekretarijat i Ministarstvo prosvete.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija