Gradsko pozorište: Premijera predstave Dečijeg dramskog studija Pozorišta Bečej

  18 april 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Danas u velikoj sali  Gradskog pozorištu sa početkom u 19 časova biće odigrana premijera predstave „Julija i Romeo“ u izvođenju Dečijeg dramskog studija Gradskog pozorišta Bečej i režiji Anete Tucakov.

Igraju : Aldijana Sivčev, Ivana Onjin, Dimitrije Tucakov, Boris Dimitrijević, Katarina Jakić, Dušan Ivanović, Kinga Horvat, Dario Mušćet, Eol Grcić, Andrija Nikolovski.

Cena ulaznice je 100 dinara.

Komad „Julija i Romeo“ koji potpisuje Branko Milićević-Kockica napisan je na veoma komičan način i veoma podseća na najpoznatiju tragediju „Romeo i Julija“ o dvoje mladih čiji roditelji su zabranjivali njihovu ljubav, ali nisu svi likovi isti.

Julija je sluškinja svojoj maćehi grofici i njenom sinu Đovaniju u sopstvenoj kući. Grofičina ideja je da oženi svog lenjog i debelog sina za Juliju kako bi svo bogatstvo bilo njeno.

Međutim Julija gubi svoj novčanik na pijaci koji pronalazi Romeo i tako se njih dvoje upoznaju i zaljubljuju.

Grofica, da bi napakostila mladom paru sprema "stootrov" koji će Romeo popiti da bi spavao sto godina. Nažalost, taj otrov će popiti i Julija i tu nastaje borba kako ih probuditi i iskupiti se za sva nedela.

Na kraju ipak ljubav pobeđuje, i svi bivaju srećni.

Poruka ove predstave je da pakost i zlobu može da pobedi ljubav i dobrota.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija