Dan Novog sela: Šareni program „Živimo zajedno – Együtt élünk“

  24 maj 2019
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Za Dan Novog sela u Bečeju 25. maja biće održana tradicionalna manifestacija „Živimo zajedno – Együtt élünk“ u organizaciji Mesne zajednice „Bratstvo jedinstvo“.

Programi će biti organizovani na sportskom terenu i dečjem igralištu u selu od 12 časova, kada je najavljeno svečano otvaranje manifestacije. U isto vreme počinje takmičenje u crtanju dece iz predškolske ustanove. Nakon tog nadmetanja, od 13 do 16 časova, predviđena je origami radionica, a od 13 do 14 sati bi trebalo da traje takmičenje za decu u disciplinama kao što su nošenje jaja u kašičici (prvi i drugi razredi osnovnih škola), skakanje u džaku (treći i četvrti razredi), pikado (peti i šesti razredi). Udruženje građana Ekobečej će i ove godine, od 15 do 18 časova, organizovati interesantne radionice za decu.

Osim dece i odrasli će imati priliku da se igraju, naime od 14.30 do 15 sati traje pikado za nastavnike, od 15 do 15.30 pikado za žene i decu od 10 do 14 godina starosti, od 15.30 do 16 ekipno takmičenje penzionera u brzom hodanju, od 16 do 16.30 ispijanje piva na slamčicu i od 16.30 do 17 brzo konzumiranje šampita bez korišćenja ruku – za decu.

U pola tri popodne počinje i u 18 sati se završava kuvanje pasulja (za prodaju građanima) na dečjem igralištu. U isto vreme je predviđeno i takmičenje u kuvanju svinjskog gulaša (odrasli) i u kuvanju petlova (sedmi i osmi razredi osnovnih škola).

Početak kulturno-umetničkog programa, u kom učestvuju KUD „Đido“, MKD „Petefi Šandor“ i grupa „Sigma“, predviđen je u 18 časova, a uporedo će se odvijati i ocenjivanja takmičara u kuvanju.

Predsednik opštine bi trebalo da pozdravi građane Novog sela i njihove goste oko 19 časova, kada će biti dodeljena priznanja i nagrade. U nastavku večeri planiran je muzičko-zabavni program.

U sklopu manifestacije u utorak je počelo turnir u malom fudbalu pod sloganom „Živimo zajedno“, a pored seniora takmiče se i đaci osnovnih škola i deca do 11 godina starosti, koja su „podeljena“ po regionima .
Finale turnira je predviđeno za danas, a dodela priznanja za sutra.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija