Oštećena je mala fontana: Šteta je oko 150.000 dinara – sanaciju radi Vodokanal

  17 jun 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Deo parterne fontane ispred gradske kuće razbijen je u nedelju, 16. juna, u toku prepodneva, dan nakon završetka manifestacije „Bečej noću“. Prema nezvaničnim informacijama novinara Bečejskog mozaika, u toku rasklapanja bine nakon manifestacije viljuškar je prešao preko dela fontane.

Na fontani je razbijeno nekoliko pločica i oštećena je jedna pumpa, šteta se procenjuje na oko 150.000 dinara, a sanaciju fontane će da uradi Javno preduzeće Vodokanal, kome je prošle godine lokalna samouprava dodelila posao upravljanja i održavanja fontane, rečeno je u tom preduzeću.

Poslednji put je mala fontana oštećena 29. decembra prošle godine, na manifestaciji „Dani Deda Mraza – Bečejske zimske čarolije 2018“ koju je organizovala Turistička organizacija opštine Bečej na gradskom trgu, nakon što je vozač jednog automobila parkirao preko centralnog dela fontane, oštetivši nekoliko ploča i jednu od pumpi za izbacivanje vode.

Tada je iz opštine je saopšteno da će u budućnosti svi oni koji organizuju programe na trgu u Bečeju biće obavezani da obezbede čuvanje urbanog mobilijara i fontana.

Podsetimo da je ugovor o nepredviđenim radovima (izgradnja fontana) u sklopu rekonstrukcije gradskog trga zaključen 12. maja 2017. godine, s predvodnikom grupe ponuđača, firmom „Put-invest” PZP d.o.o. iz Bačkog Petrovca. Vrednost ugovora bila je 16,6 miliona dinara (sa PDV-om 20 miliona dinara).

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija